2024.04.20, Szombat

A székesfehérvári Fő utca fölött már lobognak a művész-zászlók

szekesfehervar.hu

2018.05.11. 12:13

Ma kezdődik a Kortárs Művészeti Fesztivál és egészen május 19-ig tart a programsorozat: a Zichy ligetben állandó kiállítások, látványosságok, koncertek, kortársbalett-est, diákprodukciók – és esténként kertmozi várja a nézőket a Zichy ligetben.

Hirdetés

A művészzászló-kiállítás öltöztette ünnepi díszbe a Belvárost: elkezdődik a 19. Kortárs Művészeti Fesztivál. Az új alkotások között az Ecsedi Mária - Hegedűs 2 László és a Debreceni Katalin - Szabó Anikó - Paczona Márta készítette alkotásokat is láthatjuk már a Fő utcai „kiállítótérben”.

 

A fesztivál idején ingyenes kertmozi működik a Zichy ligetben, a vetítések már tegnap elindultak: 20.30 órától az izraeli Fodrász sztorik című dokumentumfilmet és a svéd Torony-láz című kísérletet játszották. A sikerfilmek között a Fantomszál, a Budapest Noir és A Viszkis is vetítésre kerül majd.

 

A megújult programkínálatot színesíti a fesztivál idejében rendezett Nemzeti Emlékhelyek napja és a Fehérvári Könyvnapok is. A kulturális intézmények mellett a Zichy liget lesz a fő helyszín, ahol land art alkotások, interaktív tűdombormű, léleklepkékre váró Lepkeház, óriási hajóhinta, kortársbalett-beavató program, utazó fotólaboratórium várja igényes szórakozásra a látogatókat. A fesztivál első koncertje pénteken 19 órakor lesz: Lackfi János verseit a gitáros-zeneszerző Sinha Róbert és Herczku Ágnes adják elő.

AktuálisSzékesfehérvárKortárs Művészeti Fesztiválművészzászló-kiállítás