2024.06.18, Kedd

III. Béla és kora - Kásler Miklós professzor is előad a fehérvári konferencián

szekesfehervar.hu

2018.04.21. 15:30

III. Béla és kora címmel szervez nyilvános konferenciát hétfőn 10 órától a Szent István Király Múzeum a Hiemer-házban. Délelőtt az Archeogenetika, antropológia szekció résztvevői között Kásler Miklós Széchenyi-díjas professzor, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója, a maradványokat vizsgáló kutatócsoportot vezetője is beszámol tudományos kutatásának eredményeiről.

III. Béla és kora címmel nyilvános konferenciát szervez a Szent István Király Múzeum a Teste Fehérvárott nyugszik időszaki kiállításhoz kapcsolódóan III. Béla király halálának évfordulóján, április 23-án, hétfőn 10 órától a Hiemer-ház Házasságkötő termében.

 

 

A délelőtti szekció témája az Archeogenetika, antropológia lesz: az előadók között Kásler Miklós Széchenyi-díjas professzor, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója is szerepel, aki a III. Béla király földi maradványait vizsgáló archeogenetikai kutatócsoportot vezette. Előadást tartanak továbbá Olasz Judit és Szentirmay Zoltán genetikusok, majd a természettudományos szekciót Rácz Piroska antropológus (SZIKM) előadása zárja.

A történettudományt képviselik a délutáni szekció előadásai: B. Szabó János (Budapesti Történeti Múzeum), Bárány Attila (Debreceni Tudományegyetem), Szabados György (Szent István Király Múzeum) és Ribi András (Eötvös Loránd Tudományegyetem) tudományos kutatásai fognak elhangzani a tanácskozáson.

AktuálisSzékesfehérvárIII. BélaHiemer-házKásler Miklós professzorSzent István Király Múzeum