2024.06.17, Hétfő

Átvette mandátumát Fehérvár két országgyűlési képviselője

szekesfehervar.hu

2018.04.25. 15:00

Vargha Tamás és Törő Gábor megválasztott országgyűlési képviselői kisebb ünnepség keretén belül, kedden délután vették át megbízólevelüket a választási bizottságoktól. A megalakuló országgyűlésben harmadik ciklusát kezdi meg képviselőként Vargha Tamás, és szintén harmadik ciklusát kezdi Törő Gábor, Fejér megye 2-es számú választókerületének országgyűlési képviselője.

Az alaptörvény értelmében a köztársasági elnök az Országgyűlés alakuló ülését az országgyűlési képviselők választását követő harminc napon belüli időpontra hívja össze. Az új Országgyűlés május 8-án, 10 órakor kezdi meg munkáját.

 

 

Köszönöm szépen a székesfehérváriaknak, hogy bíznak bennünk és szavazatukkal segítették, hogy a város egészét képviselhetjük. – mondta Vargha Tamás. „A szavazólapon a sorsolás szeszélye folytán a Fidesz-KDNP volt az utolsó, az eredmény pedig pont fordítva alakult.” - jegyezte, majd kiemelte, hogy mostantól azokat is képviseli a Parlamentben, akik nem rá szavaztak. Mint mondta ez a legnehezebb négy év lesz, hiszen nem volt még olyan a rendszerváltás óta, hogy harmadszorra is kétharmados felhatalmazást kapjon a kormánypárt.

 

 

Törő Gábor is köszönet mondott a választást lebonyolítóknak, akik sokat dolgoztak az április 8-i hétvégén azért, hogy rendben lezajlott a voksolás. Kiemelte, hogy ilyen szavazati arányok esetében Nagy Britanniában ez a mandátumszám 85%-kot, Franciaországban több mint hetven százalékot ért volna. Elmondta, hogy „nem csak a választások idején lehet velem találkozni, folyamatosan figyelemmel kísérem és látogatom azokat a településeket, ahol megválasztottak.”

 

 

Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere is köszönetet mondott annak a sok száz embernek, akik a két választókörzetben mindent megtettek annak érdekében, hogy jogszerűen megtörténjen a választás. Gratulált a képviselőknek a mandátum megszerzéséhez: „Ez alázattal, szerénységgel élve lehetőséget is ad és egyben nagy felelősség.” Felhívta a figyelmet arra, hogy az országgyűlési képviselőség Fehérvár esetében kiemelt felelősséget és megtiszteltetést is jelent. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Városháza Dísztermében azok a falfeliratok, amik a város dicső történelmét meséli el. "Az emberek többsége megfogalmazta, hogy mit szerezte, mostantól kezdve pedig azt várják el valamennyi közéletben dolgozótól, hogy a közösség gyarapodásáért és az itt élők jólétéért dolgozzunk demokratikus keretek között."

AktuálisSzékesfehérvárországgyűlési képviselőmegbízólevél