2024.04.20, Szombat

Ajándék kisbuszt kaptak a martonvásáriak a kirándulásokra

feol.hu

2018.02.12. 20:44

Az értelmileg akadályozott, súlyosan-halmozottan sérült gyermekeket támogató martonvásári „Együtt-Értük” Alapítvány kapott egy kisbuszt.

Hirdetés

Az alapítvány által támogatott intézményben, a Pápay Ágoston Általános Iskola és Diákotthonban példás szakmai munka folyik.

A kisbuszra az idén tízéves Fehérvár Travel Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért adományozott hárommillió forintot a martonvásári alapítványnak. Az indítókulcs átadásán a gyerekek farsangi műsorukkal köszönték meg az ajándékot. Az alapítvány a Martonvásáron nevelkedő gyermekeknek immáron ötödször nyújtott segítséget.

A hajdani árvaházban középsúlyos fokban értelmi sérült gyermekek tanulnak, jelenleg százhárom diákjuk van, mondta el Orbánné Molnár Anikó igazgató, az „Együtt-Értük” Alapítvány kuratóriumának elnöke. Az elkötelezett gyógypedagógus negyven éve dolgozik munkahelyén, s tizenhét éve igazgatja az iskolát. A tizennégy évfolyamos rendszerben 57-en bentlakók a kollégiumban, a többiek bejárók, illetve lakóotthonos állami gondozottak.

A fogyatékkal élők életminőségének javításáért nyújtott teljesítménye, oktató-nevelő munkája alapján a Pápay Ágoston-iskola tavalytól bázisintézménynek minősül, más, hasonló profilú oktatási intézményeknél dolgozóknak bemutatókat tartanak. A minőségi munkát végző gyógypedagógusok készek az újításra.

Csengettyűs és színkottás zenei képzés folyik náluk, utóbbi módszerrel nevet szerzett magának az iskola „Színvarázs” Ulwila zenekara. Van kutyaterápia, gyógylovaglás és speciális relaxációs szoba, a növekvő számú autista diákokat a legfrissebb pedagógiai módszerekkel képzik. A bejárat fölött kis tábla mutatja: ökoiskola és egészségtudatos, erőszakmentes iskola a hely, ahol az épekhez képest sokszoros erőfeszítéssel küzdenek meg pedagógusok és gyerekek minden eredményért.

Aktuálisajándék Martonvásár„Együtt-Értük” Alapítványkisbuszsérült gyermekek