2024.04.19, Péntek

Hamarosan épülhet egy biztonságosabb kerékpárút Velencén

feol.hu

2018.01.28. 16:00

A tervek szerint még az idei évben kiváltják a meglévő velencei kerékpárutat. Kiderült: igazán sem nyáron, sem télen nem használható biztonsággal a jelenlegi.

Hirdetés

A korzó mellett halad el a jelenlegi velencei kerékpárút, amelynek környéke a jó idő beköszöntével azonnal megtelik sétálókkal, gyerekekkel, akik miatt a kerékpárosok nem tudnak biztonságosan haladni a számukra kijelölt úton. Ezért is jött jól az a 170 millió forintos pályázat, amelynek segítségével ki tudják váltani a parti szakaszt, amelyet egyébként ezen a nyáron a partfal rekonstrukciója is érinteni fog.

Koszti András, Velence polgármestere a Fejér Megyei Hírlapot így tájékoztatta: a part menti kerékpárúton nem lehet biztonságosan közlekedni a jó idő beköszöntével, de télen is történt már kellemetlen baleset a kerékpárúton, ahonnan biciklisek estek a vízbe. Ki kell tehát váltani egy hosszabb úttal, amely a tervek szerint a velencei futballpályánál lévő kereszttől indul és a holland lakóparknál fejeződik be.

A tervezett 1,7 kilométeres szakasz valahol teljesen új kialakítást igényel, máshol csak felfestésre lesz szükség. A nyomvonal kialakítása a tervek szerint még idén elkezdődik, a kivitelezéshez pedig körülbelül három hónapra lesz szükség, tudtuk meg a polgármestertől.

AktuáliskerékpárútfejlesztésépítésVelenceKoszti András