2024.03.28, Csütörtök

Bicske térségében összesen 10 település csatornahálózatát és infrastruktúráját fejleszti az Euroaszfalt, valamint a Mészáros és Mészáros konzorciuma.

Hirdetés

Szennyvíztisztító telepeket korszerűsítenek és alakítanak ki, felújítják a csatornahálózatot és több mint ezer háztartást kötnek be a közműrendszerbe egy nettó 6,5 milliárd forintos beruházásban Bicske és Újbarok térségében – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A 10 települést érintő beruházás munkálatait az Euroaszfalt Kft., illetve a Mészáros és Mészáros Kft. konzorciuma végzi el, a projektet a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) támogatásával finanszírozzák.

 

Megújul Újbarok térségében a csatornahálózat

A fejlesztés során az Alcsútdobozból, Felcsútból, Szárból, Tabajdból és Újbarokól álló területen elvégzik a szennyvízcsatorna hálózat rekonstrukcióját. Többek között

  • 7 átemelőt és végátemelőt felújítanak,
  • gépészeti csővezetékeket cserélnek le és
  • új szivattyút is felszerelnek.

Emellett az újbaroki szennyvíztisztító telep technológiai fejlesztésére és korszerűsítésére is sor kerül, a létesítmény kapacitása 6383 lakosegyenértékes lesz.

 

Zöldmezős beruházásban épül új szenyvíztisztító telep

Bicske, Csabdi, Mány, Lovasberény és Csákvár térségében

  • több mint 2000 háztartást kötnek be a hálózatba,
  • mintegy 40 kilométernyi vezetéket építenek,
  • 15 átemelőt fejlesztenek
  • és hálózatrekonstrukcióra is sor kerül több más feladattal együtt.

Lovasberényen új, 2650 lakosegyenértékes kapacitású szennyvízfeldolgozó létesítmény épül, Bicske és Csákvár telepeit pedig korszerűsítik és bővítik.

AktuálisbicskeFelcsútcsákvárMányAlcsútdobozEuroAszfalt Kft.Mészáros és Mészáros Kft.SzárTabajdÚjbarokCsabdiLovasberény