2024.06.15, Szombat

Bővül az Óbudai Egyetem duális képzési kínálata - Duális képzések az Alba Regia Műszaki Karon

szekesfehervar.hu

2018.01.27. 17:00

Az Óbudai Egyetemen évek óta sikeresen működik a duális képzési forma, amely a hallgatói és gazdasági oldal igényeinek megfelelően folyamatosan bővül.

A 2018-as tanévben az előzőhöz képest másfélszer több, 371 duális képzési helyet hirdet meg az Egyetem.

Az Óbudai Egyetem hat karán összesen 371 duális képzési helyre lehet jelentkezni a 2018/2019-es tanévben. A műszaki, informatikai és gazdasági képzéseket a piaci igényekhez igazodó, újszerű oktatási módszerekkel, gyakorlatorientált formában, kreatív labormunkákkal és szoftveres támogatással oktatja az egyetem.

Az Egyetem duális képzése a székesfehérvári Alba Regia Műszaki Karon indult három éve, 19 meghirdetett gyakornoki hellyel, 2017 szeptemberétől pedig már az intézmény mind a hat karán választhatóvá vált ez a képzési forma.

Az egyetemi tanulmányok és a munka világának összehangolására, valamint a piaci igényekhez alkalmazkodó felsőoktatási struktúra sikeresen működik, sőt, a hallgatói és gazdasági oldal igényeinek megfelelően folyamatosan bővül.

 

 

Prof. Dr. Réger Mihály, az Egyetem rektora a duális képzési program kezdeti eredményeit biztatónak tartja, a tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy ebben a képzéstípusban részt vevő hallgatók átlagosan egy érdemjeggyel jobbat érnek el a hagyományos képzésben tanuló társaiknál, több kreditet vesznek fel és teljesítenek.

Az Óbudai Egyetem országszerte közel hatvan hazai és multinacionális céggel kötött együttműködést a hallgatók elhelyezkedésének érdekében, a teljesség igénye nélkül ilyen például a BKV Zrt., az EPAM Systems Hungary Kft., az E.ON, a DÉMÁSZ, a Nemzeti Közművek, a DENSO Gyártó Magyarország Kft., a K&H Bank, az MVMI Zrt., az IBM, a Sapa Profiles Kft., az Evosoft Hungary Kft., vagy a Sygma Technology. Ezzel nemcsak a meghirdetett gyakornoki helyek száma nő évről-évre, hanem a partnervállalatok száma is.

A duális helyekre a rendes felvételi eljárásban lehet jelentkezni. Ennek menetéről, valamint az intézményben induló duális helyekről az egyetem honlapján részletes információk érhetőek el.

Az Óbudai Egyetem hat kara négy városban több mint 4500 meghirdetett nappali és levelező munkarendű képzésre várja a hallgatókat, négy felsőoktatási szakképzéssel, 15 alap- és 10 mesterképzési szakkal, 371 duális gyakornoki hellyel, 37 szakirányú továbbképzéssel, valamint három doktori iskolával.

Aktuálisduális képzésoktatásÓbudai EgyetemfelvételiAlba Regia Műszaki Kar