2024.03.29, Péntek

Gólrekorddal lépett még feljebb a táblázaton a Fehérvár AV19

szekesfehervar.hu

2017.12.27. 15:20

Az EBEL harmadik helyén álló és második legtöbb gólt ütő csapata, a Linz újabb gólzáporos meccset játszott - csak éppen ezúttal kapták a gólokat az osztrákok, mégpedig a Fehérvártól! A szezonban először jutott öt gól felé, rögvest nyolcat ütött a Volán - de igazából csak a véghajrában lett sima a győzelem egy kiváló mérkőzésen. Hári János és Erdély Csanád is duplázott a fehérváriak közül.

Hirdetés

A karácsonyi hokicsemege hozta a szurkolók által várt színvonalat, és az első negyedben a remélt eredményt is, mert igen hatékonyan játszott a Volán. Tíz lövésből ütöttek három gólt Ouzasnak a fehérváriak, akik nem rohantak fejjel a falnak,a  védekezésre helyezték a hangsúlyt. A liga egyik legjobban lövő csapata, a Linz nem jutott tiszta helyzethez, de a Fehérvár második legjobb pontszerzője, Gilbert által megszerzett vezetést még kiegyenlítették a vendégek. Jonathan Harty azonban néhány másodperc alatt kihasznált egy emberelőnyt egy roppant precíz lövéssel, majd a házi pontkirály, Hári is bevert egy kipattanót, így kétgólos előnnyel mehetett pihenni a Volán.

Nem tartott sokáig, mert a második harmad első percében jött a linzi szépítés. Igaz, a hazaiaknak is megvoltak a lehetőségeik, Hári és Kóger például kettő az egyben vihette a korongot, de a fehérvári kapitány hibázott. Nem úgy Manavian, aki egy újabb emberelőnynél kettős mandinerrel ütött gólt, lövése egy linzi korcsolyáról Luttinenre, majd a kapuba vágódott. Kapust cserélt, majd felpörgette a tempót a Linz, a fehérvári kapuvédő, Carruth sorozatban mutatta be a védéseket. De Hofer kiugrásánál már ő sem segíthetett. Kóger újabb ziccert hagyott ki, pedig ekkor már nagyon meg kellett becsülni, ha a mieink támadtak. Igaz, a harmad hajrájában azért sikerült helyzeteket kialakítani a cserekapus, Janny ketrece előtt.

A harmadik játékrészben is a Fehérvár került előbb emberelőnybe, de ebből majdnem baj lett: Harty eladta a korongot, Luttinen pedig büntetőt érően borította fel Schofieldet. Szerencsére Carruth kivédte a rávezetést, de elöl nem volt elég veszélyes a Volán. Aztán a korábban több helyzetet kihagyó Kóger nagyszerűen ért bele Vincze lövésébe, és megvolt az ötödik gól! Leblernek azonban volt válasza, a kapunak háttal is képes volt parádés gólt szerezni a Linz legjobb góllövője. Három perc volt hátra, de a túlzott izgalmaktól Hári János igyekezett megkímélni a szurkolókat: nagyszerű átvétel után gyönyörű szóló gólt szerzett, ezzel pedig a szezonban először jutott hat gólig egy meccsen a Volán! És még nem volt vége, Erdély Csanád kívánt még boldogabb karácsonyt a szurkolóknak, előbb üres kapus góllal, majd egy kipattanót bekotorva emberelőnyben. Kiütötte a liga egyik legerősebb csapatát a Volán, és régen látott „magasságokba” került a táblázaton, tovább éltetve a rájátszásos reményeket.

Fehérvár AV19 - Black Wings Linz 8-4 (3-1, 1-2, 4-1)

Gl.: Hári (2), Erdély (2), Gilbert, Harty, Luttinen, Kóger, illetve Lukas, Spannring, Hofer, Lebler.

AktuálisjégkorongFehérvár AV19 gól