2024.04.19, Péntek

Dobozokba rejtett szeretet a fejér megyei gyermekotthonokban

Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.12.20. 15:14

Csaknem kétszázhatvan ajándékcsomagot gyűjtöttek össze a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ részére.

Hirdetés

A feldíszített cipősdobozokba rejtett meglepetések a székesfehérvári, a velencei, a martonvásári, az előszállási, a sárbogárdi, a dégi és a mezőfalvai gyermekotthonok karácsonyfája alá kerülnek az elkövetkezendő napokban. A csomagokat december 18-án, hétfőn délután vitték el a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók a megyeszékhelyen lévő központba.

Izgatottan fogadták a székesfehérvári gyermekotthon lakói a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs tűzoltóit hétfőn délután. A fiúk kabátba bújva, nagy lelkesedéssel segítettek a két autóból bevinni a csomagokat az épületbe, ahol a többiek csodálkozva figyelték, a szinte végtelennek tűnő rakodást. Jákli Péter tűzoltó törzsőrmester kezdeményezésére és felhívására a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs, a lakosság, egy taksonyi vállalkozás, egy dunaújvárosi ruházati üzlet és a debreceni mentők összefogásával, kétszázhatvan csomag érkezett a Fejér megyei, állami gondozásban lévő gyermekeknek. A cipősdoboz akcióról értesülve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egy kozármislenyi hallgatója is sok csomagot és gyerekruhát gyűjtött és hozott a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrsre.

 

A felajánlásokat Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ vezetője köszönte meg. Elmondta, hogy a megyében nyolcszázharminc állami gondozásban lévő gyerek, fiatal felnőtt él, többségük nevelőszülői családban. A gyerekek mintegy harmada nevelkedik lakásotthonban. Számukra a pályaorientáció tekintetében is kiemelt jelentőségű, hogy a tűzoltók meglátogatták őket. Mint fogalmazott: izgalmas és szép hivatás a tűzoltóké, akik minden nap másokon segítenek, és mindemellett arra gondoltak, hogyan segíthetnek még többet. A lakásotthonokban december 20-tól kezdődnek a karácsonyi ünnepségek és az összefogásnak köszönhetően minden gyermeket egy doboznyi szeretet várja majd a feldíszített fenyőfánál.

A gyermekotthon lakói a látogatás alkalmával ünnepi műsorral kedveskedtek a tűzoltóknak, karácsonyi verseket, dalokat adtak elő és közös énekkel köszönték meg a szerető gondoskodást.

AktuálisFejér Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFejér Megyei Gyermekvédelmi Központpusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók