2023.05.31, Szerda

Kreatív bűnmegelőzési foglalkozással és meseolvasással lepték meg a gyermekosztály kis betegeit a Fejér megyei rendőrök Székesfehérváron.

Hirdetés

Az adventi időszakban a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött-, Csecsemő - és Gyermek Osztályának apró pácienseit látogatták meg a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai 2017. december 13-án azzal a céllal, hogy változatosabbá tegyék a kórházi kezelés időszakát számukra.

 

 

Az interaktív foglalkozáson dr. Vörös Ferencné rendőr alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács gondozásában megjelentetett Erdőváros lakói című bűnmegelőzési mesekönyvből tartott felolvasást. Az apróságok érdeklődve, sokszor feszült figyelemmel hallgatták az erdő lakóinak hétköznapjait bemutató lebilincselő és elgondolkodtató történeteket, nemegyszer mosolyt csalva ezzel a felnőttek arcára is. A program célja, hogy felhívja a gyermekek figyelmét az olyan korosztályukat foglalkoztató kérdések kezelésére, mint a barátság, az önbizalom, a rendetlenség vagy az iskolai verekedés. A felolvasás végén közösen megvitatták az egyes mesék tanulságait, majd a közelgő ünnepekre való tekintettel a rendőrség szakemberei apró és praktikus ajándékokkal lepték meg a kis pácienseket.

 

 

 

AktuálisSzékesfehérvárFejér Megyei Rendőr-főkapitányságFejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház