2023.05.31, Szerda

Év végére megközelíti a kétszázat az okos OTP-automaták száma

MTI

2017.11.17. 13:53

Év végére megközelíti a kétszázat az okos OTP-automaták száma, a bank intelligens ATM-jeibe a múlt hónapban majdnem két és félszer annyi befizetés érkezett, mint júliusban.

Hirdetés

Az OTP pénteki közleménye szerint a már működő 162 okos OTP-bankautomatába októberben több mint 13 milliárd forint, a rendszer tavaly őszi elindítása óta pedig 418 ezer befizetéssel összesen 51 milliárd forint érkezett.

A pénzintézet az ügyféligényekkel indokolta az intelligens ATM-ek telepítését. Az OTP szerint a napi bevétel kezelése gondot jelent azoknak, akik munkarendjük miatt nem tudnak a bankfiókok nyitva tartásához igazodni. Hozzátették, hogy a korszerű automatákba bármikor lehet készpénzt befizetni, amelyet aztán azonnal jóváírnak a folyószámlán. 

A közlemény idézi az OTP Bank senior üzletfejlesztési menedzserét, aki kiemelte, hogy a kelet-közép-európai régióban egyedüliként az OTPBank alkalmazza a készpénz visszaforgatási technológiát.

Kéner Zsolt hozzátette, hogy ennek köszönhetően a befizetett készpénz közel 90 százaléka visszaforgatható a pénzfelvételkor, így csökkennek a készpénzlogisztikai költségek.
 

AktuálisBankpénzintézetokos OTP-automatkészpénzintelligens ATM