2024.03.29, Péntek

Családi délutánnal ünnepeltek a Márton-napon a Csemete Alapítványnál

www.szekesfehervar.hu

2017.11.10. 21:24

Ötödik alkalommal várta „Tök jó Liba Napi Családi délutánra” a szülőket, kisgyerekeket és kisgyermeknevelőket a Székesfehérvári Csemete Alapítvány munkatársai, pénteken. A vidám délután során a kisgyerekek és szüleik együtt uzsonnáztak, közösen készítettek kézműves alkotásokat, együtt énekeltek majd lámpásaikkal énekelve járták körül a bölcsőde épületét.

Hirdetés

Országszerte gyermekek és felnőttek egyaránt megünneplik Szent Márton napját, amelyhez jeles hagyományok kapcsolódnak. A Csemete Alapítvány bölcsődéjében már a gyermekek kicsi korától ápolják a népi hagyományokat, amelyeket érdemes tovább vinni, olyan programokkal, amelyekkel igazán érdemes közösen eltölteni az időt. Mindig nagyon jó a Csemete Alapítványnál járni, mert a munkatársai nagyon lelkesek, látszik rajtuk, hogy szeretik a gyerekeket és a szakmájukban is kiválóak. Kifejezetten jó kezdeményezés, hogy a szülőket is bevonták a programokba, mert az igazi az, ha a gyermek a szüleivel, de közösségben játszhat.” - fogalmazott a Csemete Alapítvány Családi délutánjának alkalmával Dr. Horváth Miklósné, tanácsnok, Víziváros önkormányzati képviselője.

 

 

A közös uzsonna során libamájkrémes pizzát, sütőtökös-almás muffint valamint sós karamellás mascarponés sütőtökkrémet is kóstolhattak a Márton-napi családi délutánon. „Hagyomány már e nap közösségi megünneplése bölcsődénkben, nagy sikere van a szülők, a gyermekek és a kisgyermek-nevelők körében egyaránt. Legfontosabb, hogy együtt lehetünk, és együtt játszunk.” - mondta Sárközi Valéria, intézményvezető. Palkovics Józsefné, a Csemete Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy a 2001-ben létrehozott alapítvány fő célja, hogy Székesfehérváron bölcsődei szolgáltatásokat tudjon nyújtani kisgyerekes családok részére. A 2017 januárjától családi bölcsődeként funkcionáló intézményben különböző nevelési tanácsokat is adnak a nevelők, akik továbbképzését a közeljövőben, helyben biztosítják.

 

Galéria

Aktuáliscsaládbölcsőde SzékesfehérvárMárton-napCsemete Alapítvány