2024.03.29, Péntek

Acélhegyű lándzsások alkottak egyesületet Dunaújvárosban!

2017.11.07. 08:00

Országos bajnokságban is indulnak jövőre!

Hirdetés

Mérföldkő a helyi lándzsahajítás, azaz darts-sport történetében: a közelmúltban, szeptember végén hivatalosan is egyesületként jegyezték be a bíróságon az Újvárosi Darts Club Sport Egyesületet!

A kiváló sporttársak, akik között ifjak és idősebbek, egyedülállók és családanyák, családapák egyaránt találhatók, három éve járnak össze a Munkásművelődési Központban, valamint minden erre alkalmas, azaz megfelelő helyen, hogy gyakorolják magukat e jeles sportban.

Ne féljünk kimondani: a darts kocsmasport – azonban művelői csak helyszínként látogatják a kocsmákat, mivel célbadobó teljesítményükön jelentősen ront az alkohol.

Az újvárosi dartsozók már több, országos jelentőségű versenyt is rendeztek városunkban, amint arról lapunkban beszámoltunk többször is. Székhelyük változatlan: a Munkásművelődési Központ, amelynek azúton is köszönik támogatását.

Az egyesület tagjai a Nemzeti Bajnokság III. osztályában versenyeznek, immár egy csoportban: eddig ugyanis többen közülük a közeli Dömsödön voltak leigazolva. Mindannyian a steel szakágat képviselik – azaz az acélhegyű nyilakkal versenyeznek. Létezik ugyanis a műanyaghegyű nyilakkal versenyzők csoportja is. 2018-tól már új egyesületként indulnak – anyagi nehézségekkel: ezért támogatókat keresnek.

 

AktuálisDunaújvárosNB IIIÚjvárosi Darts Club Sport Egyesületet