2024.03.28, Csütörtök

Újra Nagy Boglárka a székesfehérvári diáktanács elnöke

www.szekesfehervar.hu

2017.10.11. 11:40

A Diáktanács egyhangúlag támogatta Székesfehérvár Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatát is.

Hirdetés

Tisztújító ülését tartotta a Székesfehérvári Diáktanács kedden este a Városháza Dísztermében. A kedd esti tisztújításon négyfős elnökséget – egy elnököt és három alelnököt – választottak a tagok. A diákok újraválasztották elnöküknek Nagy Boglárkát, a Vasvári Pál Gimnázium 12. évfolyamos tanulóját. 

 

A keddi ülésen ismét átalakult a Székesfehérvári Diáktanács vezetése, hetedik alkalommal választott elnököt és elnökségi tagokat a testület. Az ülés első napirendi pontjaként a Diáktanács egyhangúlag támogatta Székesfehérvár Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatát, amelynek révén Fehérvár a térség, sőt az ország kulturális, szellemi központjává válhat. "Jó lenne, ha a pályázat sok olyan elemet tartalmazna, amely ezt a kicsit megfoghatatlan dolgot közelebb hozza a fiatalokhoz. Fontos, hogy legyenek olyan ötletek, amelyekkel meg lehet szólítani a ma fiataljait.” – fogalmazott Székesfehérvár polgármestere a napirend kapcsán.

 

 

Fontos, hogy a mindenkori diákok, fiatalok érezzék a lehetőséget, hogy beleszólhatnak a város ügyeibe, de egyben érezzék a felelősségét is annak, hogy mit jelent az, ha közös ügyeink kapcsán véleményt formál valaki, megfogalmaz egy javaslatot és dolgozik azért, hogy egy javaslatból döntés legyen, utána pedig segít a döntés végrehajtásában is.” – mondta el az ülés megnyitóján Cser-Palkovics András polgármester, aki köszönetet mondott a Diáktanácsnak az elmúlt év munkájáért. „Rengeteget kaptunk a diáktanácstól, ötletet, javaslatot, munkát, energiát és sok olyan dolgot, amit az egyének fordíthattak volna a saját ügyeik intézésére is, de mégis sok fiatal döntött úgy, hogy a fehérvári fiatalok egészét érintő kérdésekben hallassa a hangját.” – tette hozzá.  

 

 

A diáktanácstagok szeptemberben a hagyományos Velencei évindító táborban ismerhették meg egymást, és jelöltethették magukat az elnökségbe. A tisztújító közgyűlésen a két elnökjelölt, Aczélvári Ruben Dominik, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanulója és Nagy Boglárka, a Vasvári Pál Gimnázium tanulója egy-egy 4 perces prezentációval mutatkozott be, amelyben részletesen ismertették a Diáktanács 2017/2018. tanévi munkájával kapcsolatos terveiket, ötleteiket. Az ülés levezető elnöke Mészáros Attila alpolgármester volt.

 

Az elnökjelöltek bemutatkozása után következett a titkos szavazás. Első körben az elnököt választották meg a diákok, majd az alelnökökre adhatták le a voksukat a megjelent diáktanácstagok. A Diáktanács ülésén újraválasztották elnöknek Nagy Boglárkát, munkáját három alelnök, Magyaródi Anett, Vámosi Péter és Uley Olga segítik.

 

Forrás: www.szekesfehervar.hu

AktuálisSzékesfehérvároktatásdiáktanácsEurópa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat