2024.04.26, Péntek

Dunaújváros: Nincs pihenő a Terminálban

www.dunaujvaros.com

2017.10.19. 21:12

Színes, vidám olvasztótégely is lehet egy repülőtér akkor, ha az utasok ott ragadnak a terminálon. A Bartók színház legújabb, látványos táncjátékában láthatjuk, milyen is lenne, ha ebben a kényszerhelyzetben az utasok inkább egy jó bulit csapnának bosszankodás helyett.

Hirdetés

Igazán változatos előadással várja a nézőket a Bartók színház legújabb bemutatója. A Terminál című táncjáték a nagyteremben nem hagyja a nézőt unatkozni, hiszen egymást követik a különböző népek táncai, amit egy reptéri tranzitban mutatnak be az utasok, vagyis a Bartók Táncszínház művészei. Vári Bertalan, Harangozó-díjas rendező-koreográfus elmondta, a darab ötletét maga az élet adta.

- Az egész úgy kezdődött, hogy 2014-ben volt egy vulkánkitörés Új-Zélandon, amikor lezárták a légteret és ott rekedtek az emberek a repülőtéren. Ekkor gondolkodtam el, hogy ha ott lennék, akkor mit csinálnék, és eszembe jutott, milyen jó, amikor ennyi náció összegyűlik, spanyolok, írek, németek, olaszok, mindenféle nemzettség és nagyszerű lenne megmutatni egymásnak a saját kultúránkat, ebből egy nagyon jó hangulatú időtöltés kerekedhetne, persze próbáltuk az egészet viccesebbre is venni.

 

 

A tranzitban rekedt emberek így bemutathatják saját hazájuk táncait, legyen az spanyol flamencót, ír sztepptánc, görög szirtaki, mulatós cigánytánc, japán taiko vagy egy vad afro tánc. Bár a premierre már pénteken este hétkor sor kerül, vár még némi finomítás a darabra, sőt, akár még egy új táncbetét is bekerülhet.

- Nem vagyunk arról híresek, hogy sokat pihenünk, ha sok táncos van, azt szeretem kihasználni, akkor legyen látványtánc sok szereplővel, és persze sor kerül a kellékek igazítására is, ilyenkor vannak a finomítások, hogy kell még bőrönd, ide egy napszemüveg, oda egy zakó, szóval akad még tennivaló a premierig.

 

AktuálisDunaújvárosBartók Kamaraszínházpremier