2024.04.17, Szerda

Kiírták az új multifunkcionális csarnok kivitelezésére a közbeszerzési eljárást Székesfehérváron

www.szekesfehervar.hu

2017.10.12. 09:50

Az új csarnok kiviteli tervei rendelkezésre állnak és jogerős építési engedéllyel is rendelkezik.

Hirdetés

Két napirendi pontja volt a csütörtök reggeli rendkívüli közgyűlésnek. Döntött a testület a multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok európai uniós közbeszerzési eljárásának kiírásáról. A másik téma egy belterületbe vonás volt, ami a Sapa bővítéséhez szükséges területet érintett.

Az Aranybulla Mezőgazdasági Zrt. kezdeményezett egy olyan belterületbe vonást a városnál, ami a Sapa Profiles Kft. fejlesztéséhez szükséges területeket érinti, mely ezidáig szántó besorolású volt.

A Sapa szeptemberben jelentette be, hogy újabb beruházást hajt végre Székesfehérváron. A 6.8 milliárdos fejlesztés további 120 új munkahelyet teremt a városban.

A Budai út mellett tervezett új multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok engedélyes tervei készen vannak és jogerős építési engedéllyel rendelkezik. A kivitelezéshez pedig elindította a testület csütörtökön az európai uniós közbeszerzési eljárást.

 

 

Ez a fajta közbeszerzés egy hosszú, több hónapig tartó eljárás azonban örömteli, hogy még most ősszel el lehetett kezdeni a folyamatot – mondta Cser-Palkovics András Fehérvár polgármestere. Székesfehérvár még az ősz folyamán kormányhoz fordult, hogy a kivitelezéshez fedezet álljon rendelkezésre, mire lezárul a közbeszerzési eljárás.

Valószínűleg, hogy a több mint két éve meghatározott keretösszegekből ma, a megtervezett épület nem építhető fel. Remélem, hogy a többlet forrás igény is jóváhagyást fog kapni a kormánytól és a csarnok 2019 végéig megépülhet majd. Bízom abban, hogy komoly verseny lesz és a lehető legjobb minőségben épülhet majd fel a csarnok, a piacon elérhető legjobb áron.

Ráczné Földi Judit önkormányzati képviselő a csarnok környékén elhelyezendő 30 térfigyelő kamerára és az állami forrás rendelkezésre állására kérdezett rá az ülésen. A válaszban elhangzott, hogy a biztonságos be- és kijutáshoz és a rendezvényhelyszín biztonságához szükségesek a kamerák. A fedezet a Modern Városok Program keretén belül rögzített már és ennek elfogadása óta a koncepcióterből kiviteli tervek készültek továbbá megvan az építési engedély is.

 

A közlekedési kapcsolatok kialakítása terén érdekesség, hogy a gyalogos és kerékpáros forgalmat az közúti szintbeli kereszteződések mellett, a Budai út alatt vezetik majd el.

 

A Város Közgyűlése még 2013. novemberében tárgyalt a multifunkcionális jég- és rendezvénycsarnok létrehozásáról, melyről azt megelőzően támogató kormánydöntés is született. A képviselők akkor egyhangú döntést hoztak arról, hogy a megvalósítást a Budai út városból kivezető szakaszának jobb oldalán, az ott lévő kereskedelmi létesítmények mellett képzelik el.

 

Balázs Mihály és Tarnóczky Tamás Attila voltak a tervező csapat vezetői.

 

A négyszintes jégcsarnok több mint 6000 fő befogadására lesz alkalmas, a néző- és a küzdőtér kialakítása pedig igazi katlanszerű élményt nyújt majd a sportolóknak és a drukkereknek egyaránt.

A terület megközelíthetősége a tágabb vonzáskörzet irányából az autópálya és városi bekötőútjai révén gyors és egyszerű, emellett a városi közlekedési kapcsolatok jól szervezhetőek. Az impozáns épület számos rangos sporteseménynek, városi és kulturális rendezvénynek is méltó otthona lesz.

 

Forrás: www.szekesfehervar.hu

AktuálisSzékesfehérvárépítési engedélySapa bővítésjégcsarnokkulturális rendezvény