2024.04.25, Csütörtök

Ismét százak vettek részt az Egészségnapon

www.dunaujvaros.com

2017.10.02. 08:02

A megelőzés a legfontosabb, az egészség megőrzésére nem lehet elég jól odafigyelni, ezért már második alkalommal rendeztek Egészségnapot a Római városrészben, aminek ezúttal a Petőfi iskola adott otthont.

Hirdetés

 

Hatalmas volt az érdeklődés márciusban, amikor Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselő elsőként megrendezte az Egészségnapot a Római városrészben. Az új Közösségi Szolgáltató Pontban hatalmas sorokban álltak azok, akik az ingyenes vizsgálatokra érkeztek. A képviselő aznap úgy nyilatkozott a DO-nak, hogy a nagy sikerre való tekintettel mindenképpen szeretnék jövőre is megrendezni az eseményt, de akár már idén sor kerülhet a második alkalomra.

Ez meg is történt, szombaton dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselőjének fővédnöksége mellett egy még nagyobb helyszínen, még nagyobb érdeklődés mellett zajlott a második Egészségnap, ezúttal a Petőfi iskolában. A képviselő kifejtette, a cél ezúttal is ugyanaz volt,hiszen fontos a figyelemfelkeltés a betegségek megelőzésére és a problémák megismerése, mint mondta, nagy öröm, hogy idén is ilyen sokan éltek a lehetőséggel és ennyi érdeklődő látogatott el a vizsgálatokra.

A Szent Pantaleon Kórház részéről az Egészségfejlesztő Iroda vonul ki, akik általános tanácsadásokkal, felvilágosításokkal és szűrésekkel készültek. Hozzájuk csatlakozott az urológia csapata a vérből történő prosztatarák szűréssel. A nagyjából öt fős csapat egész nap az érdeklődők rendelkezésére állt, ahogyan a többi szakember is.

A tanácsadások mellett hallásvizsgálatra, vérnyomásmérésre, vércukorszintmérésre is volt lehetőség, sőt, a látogatók megismerkedhettek a defibrillátor használatával is. Az udvaron a Decathlon áruház is jelen volt, akik trambulinnal, tollaslabdával, ping-pong asztallal érkeztek, valamint a gyerekek használhatták az ugrálóvárat, vagy ehettek egy kürtős kalácsot is.

 

Forrás: www.dunaujvaros.com

AktuálisDunaújvárosegészségnap Római városrész Szent Pantaleon Kórház