2024.07.12, Péntek

FAT konferencia Fehérváron

www.szekesfehervar.hu

2017.10.04. 13:06

Az érrendszeri betegségekre hívják fel a figyelmet.

A szív-és érrendszeri betegség világszerte vezető halálok, évente több mint 17,5 millió életet követel. Annak érdekében, hogy ez a szám csökkenjen, Székesfehérváron ötödik alkalommal kerül sor október 13-án és október 14-én a Fehérvári Atherosclerosis Találkozóra. Az eseménynek a Hotel Magyar Király ad otthont.

A kardiovaszkuláris betegségek kialakulásában szerepet játszik a magas vérnyomás, a magas vércukorszint, és a vérzsír anyagcserezavarok is. A tudományos konferencia keretében egyebek mellett az alap-és járó beteg ellátásban dolgozóknak is lehetősége van megvitatni azokat a lehetőségeket, melyek segítségével e kockázati tényezők kiküszöbölhetőek.

Az 5. FAT fő témaköre, hogy egy otthoni akut érkatasztrófa esetén - legyen az szívizominfarktus, ischaemias stroke, vagy perifériás érelzáródás - mit kell tenni. Megvitatják azt is, hogy az ajánlások tükrében hogyan lehetne megelőzni az akut értörténések kialakulását, hogyan kellene gondozni az érintetteket, és persze, hogy mi a mai magyar valóság.

 

Forrás: www.szekesfehervar.hu

AktuálisSzékesfehérvárFAT konferenciaszív-és érrendszeri betegség