2024.03.29, Péntek
Elismerések nemzeti ünnepünk, október 23. alkalmából Székesfehérváron
Jóri András - BM OKF

Elismerések nemzeti ünnepünk, október 23. alkalmából Székesfehérváron

fejer.katasztrofavedelem.hu

2017.10.23. 14:34

Állománygyűlésen emlékezett meg a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről október 20-án, pénteken Székesfehérváron. Az ünnepségen elismerések és szolgálati jelek átadására is sor került.

Hirdetés

Az állománygyűlésen a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Bugát Pál Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói adtak ünnepi műsort, majd elismerések átadásával folytatódott a megemlékezés.

 

 

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter október 23-a alkalmából szolgálati feladatai kiemelkedő teljesítéséért soron kívül előléptette tűzoltó ezredessé Vizi Ignác tűzoltó alezredest, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesét. Kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott, és pénzjutalomban részesítette Berkes Krisztián tűzoltó főtörzsőrmestert, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét. Az elismerés és a kitüntetés átadására október 19-én a Belügyminisztérium központi ünnepségén került sor.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként ajándéktárgy elismerésben részesítette Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelőjét. Az elismerést a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepségén, október 20-án, pénteken adták át.

 

 

Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója huzamosabb időn át végzett kiemelkedő munkájáért nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából írásbeli dicséretben és ajándékkönyv elismerésben részesítette Rabóczki Zsolt tűzoltó századost, az igazgatóság Ellenőrzési Szolgálatának kiemelt főelőadóját, Csonka Csaba Róbert tűzoltó főtörzsőrmestert, a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, Sudár János tűzoltó főtörzsőrmestert, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját és Bozsoki József tűzoltó főtörzsőrmestert a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét.

Ajándékcsomag elismerésben részesítette Ádámné Stitz Kornéliát és Saláta Zoltánt, a Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály munkatársait, valamint Kiss Gyulánét, a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség, Resliné Képli Klárát, a Humán Szolgálat és Varga Istvánt, a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság közfoglalkoztatottját.

A katasztrófavédelem hivatásos állományában töltött 20 éves szolgálata és eredményes munkája elismeréséül Magyarország belügyminisztere 2017. október 1-jei hatállyal Tűzoltósági Szolgálati Jelet adományozott Hólik Tibor tűzoltó alezredesnek, a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság műszaki biztonsági tisztjének, Megyeri Zoltán József tűzoltó zászlósnak, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság műszaki biztonsági tisztjének és Etl László tűzoltó főtörzsőrmesternek, a műszaki osztály gépjárművezetőjének.

 

 

A Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség minden évben Vida Pál emlékgyűrű adományozásával ismeri el azoknak a Fejér megyében önkéntes tűzoltó szolgálatot vállaló bajtársaknak a munkáját, akik hosszú időn keresztül, kimagasló teljesítményt nyújtottak a tűzvédelem, a szervezett önkéntes tűzoltó mozgalom érdekében. 2017-ben a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség, az elnökségi tagok egybehangzó döntése alapján Vida Pál emlékgyűrű kitüntetésben részesítette E. Várkonyi Pétert, a Pázmándi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagját. E. Várkonyi Péter aktív tagja, mind a pázmándi, mind a Fejér megyei önkéntes tűzoltók életének. Számos feladatot vállal magára az egyesületében, újságíróként pedig folyamatosan elősegíti, hogy a tűzoltó egyesületeket, a tagok önzetlen munkáját megismerjék az állampolgárok. Az elismerést a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke, Molnár József tűzoltó alezredes távollétében a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Magosi Lajos tűzoltó ezredes adta át.

 

Aktuálismegemlékezéskitüntetés Székesfehérvárnemzeti ünnepoktóber 23.Fejér Megyei Tűzoltó SzövetségFejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság