2024.04.25, Csütörtök

Közös séta a mellrák ellen Székesfehérváron

www.szekesfehervar.hu

2017.09.26. 16:06

Október 7-én, szombaton már hetedik alkalommal rendezik meg azt a sétát Székesfehérváron, amely a szűrések és az önvizsgálat fontosságára hívja fel a figyelmet.

Hirdetés

Dr. Pásztor László, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály egészségfejlesztési koordinátora arra hívta fel a figyelmet, hogy a 45 és 65 év közötti hölgyeket várják év végéig emlőszűrésre. Székesfehérváron a Szent György Kórházban kiválóan felkészült szakemberek végzik a vizsgálatot, ami a korábbinál kíméletesebb és gyorsabb is. Arra biztatott mindenkit, hogy ha kap levelet, meghívást, menjen el a vizsgálatra. A szűrés biztonságot ad, az időben megtalált daganat pedig gyógyítható!

 

 

A rendezvény háziasszonya Závodszky Noémi, a Vörösmarty Színház színművésznője lesz. Arról beszélt, hogy "nem szabad becsapni saját magunkat, hallgassunk a szívünkre, mert ha harmóniában élünk magunkkal az kihat az egészségünkre is." A rendezvény egyik arca Schéda Szilvia a Fehérvár Médiacentrum műsorvezetője, aki meggyógyult a betegségből. Hangsúlyozta az önvizsgálat fontosságát, amit néhány perc alatt el lehet végezni 45 alatt is.

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok felidézte, hogy hét évvel ezelőtt a Nosztalgia Nyugdíjas klub és a Humán Szolgáltató Intézettel és az ANTSZ-szel közösen vonultak először végig a városon rózsaszín lufikkal. Idén is ott lesznek a sétán a Fehérvár Enthroners játékosai, az Alba Fehérvár kézisei és kosarasai és a Fehérvár AV19 hokisai illetve a Fehérvár Szépe döntősei is. Az önvizsgálat fontosságára hívta fel a figyelmet, továbbá arra, hogy a helyszínen is lehet majd jelentkezni a mammográfiás szűrésre.

AktuálisSzékesfehérvárrákszűrésséta