2024.03.02, Szombat

Január helyett csak júniusban készül el az új székesfehérvári stadion

mti

2017.08.19. 11:18

A főépület súlyos statikai problémái miatt január helyett csak jövő júniusban készül el Székesfehérváron az új Sóstói Stadion.

Hirdetés

A városi önkormányzat honlapjának beszámolója szerint a közgyűlés pénteki ülésén több szakértő véleménye alapján döntöttek arról, hogy a Sóstói Stadion főlelátóját újraépítik, mivel statikailag nem biztonságos, ezért vizsgálni fogják a 11 évvel ezelőtti építést is.
A tudósítás felidézi, hogy amikor a stadion áttervezése elkezdődött, az épületnek ezt a részét integrálni szerették volna a stadionba. "Senki nem számított arra, hogy egy 11 éves létesítmény gyakorlatilag használhatatlan statikai állapotban van, azonban kiderült, hogy sajnos teljesen alkalmatlan a további használatra" - olvasható az állásfoglalásban.
A problémával a műszaki ellenőr megkereste az önkormányzatot, amely több vizsgálatot indított, ezek pedig megerősítették a szakember megállapításait. A szerkezetet nem lehet felújítani, így a biztonsági szempontok figyelembevételével az a döntés született, hogy teljes egészében lebontják és újjáépítik az épületrészt.

A beruházás eredeti határideje 2018 januárja volt, az új határidő pedig 2018. június vége. A közgyűlésen elhangzott, hogy ha ez a probléma nem lenne, akkor a stadion időben, az eredeti költségvetéssel elkészült volna.
"Az első pillanattól kezdve folyamatos az egyeztetés a Videoton FC és a város között" - hangsúlyozta Cser-Palkovics András polgármester. "Hetente rendszeresek a műszaki kooperációk, amelyen a klub is mindig jelen van, másfél héttel ezelőtt pedig személyesen is tájékoztattam a tulajdonost a főlelátó problémáiról. Türelmet és megértést szeretnék kérni a szurkolóktól, hiszen nem kellemes a hazai mérkőzésekre is utazni" - tette hozzá.
A polgármester szerint a tervek között szerepel, hogy a székesfehérvári drukkerek utazási és bérletköltségeihez kompenzációt biztosítanak.

AktuálisSzékesfehérvárSóstói Stadionszékesfehérvári stadion