2024.04.20, Szombat

Ismét ellepik a ballonok Székesfehérvár egét

szekesfehervar.hu

2017.08.23. 15:29

Idén 23. alkalommal rendezik meg a Velencei-tavi Nemzetközi Hőlégballon Karnevált augusztus 31-e és szeptember 3-a között.

Hirdetés

1992 szeptemberben rendezte először hőlégballon versenyt a Velencei - tónál illetve a velencei légtérben, és Székesfehérvár fölött. Azóta közel 400 magyar, és külföldi ballonos csapat fordult meg a tónál, és nézte fölülről, vagy látogatta meg Székesfehérvárt.

Idén lengyel , osztrák, német , és erdélyi csapatot is várnak a rendezvényre.  Székesfehérvár az elmúlt évihez hasonlóan, idén is házigazdaként társul az eddigi "gazdához" Gárdonyhoz. A megnyitó ünnepséget Székesfehérváron tarthatják augusztus 31-én csütörtökön. Másnap, pénteken két alkalommal is Székesfehérvár felett repülnek a ballonok.

Szombaton az Agárdi Parkerdőből lesznek a felszállások, ahol egész napos gazdag szórakoztató program várja az odalátogatókat. Lesz kirakodó vásár, honvédségi és rendőrségi bemutató, autó és motorkerékpár kiállítás, szimulátorok, ejtőernyős ugrások, helikopter show. A helikopterekkel sétarepülést tehetnek, akik kíváncsiak a Velencei tóra madártávlatból.

 

Forrás: szekesfehervar.hu

AktuálisSzékesfehérvárVelencei-tócsaládi programok2017hőlégballon verseny