2024.06.25, Kedd

Segítőkutyák világát bemutató fotókiállítás nyílt Székesfehérváron

szekesfehervar.hu, fotokiallitas.segitokutya.net

2017.06.24. 13:13

A kezdeményezés célja a hallás-, mozgássérült és személyi (pl. autizmusban érintett embereket) segítő- és terápiás kutyák világának, illetve fogyatékossággal élő gazdáik mindennapjainak megismertetése az érdeklődőkkel.

A kiállítást személyes történetek és a segítőkutyák munkájáról szóló információk színesítik. A kiállítás 2017. június 24. és július 14. között tekinthető meg a székesfehérvári Auchan-ban.

A rendhagyó fotókiállítás a segítőkutyák világával ismerteti meg a látogatókat. A képekhez tartozó rövid történetekből megtudhatjuk, mit jelent egy mozgássérült, hallássérült vagy autizmusban érintett gazdának a segítőkutyája, mit csinál egy terápiás kutya, valamint, hogy milyen segítőkutya típusok dolgoznak hazánkban. A vándorkiállítás különlegessége még, hogy QR-kóddal elérhető akadálymentesített tartalom is. Az ismeretterjesztő kampányt a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület valósította meg. A kiképző szervezet munkatársainak nagy része sérült, segítőkutyával rendelkező szakember: gyógypedagógus, szociológus, pszichológus, kutyakiképző.

 

Forrás: szekesfehervar.hu, fotokiallitas.segitokutya.net

AktuálisSzékesfehérvárkiállításfogyatékossággal élőksegítőkutya