2024.05.30, Csütörtök

Rangos díjat kapott a székesfehérvári csomagolóanyag-gyártó

mti

2017.05.06. 13:07

2017. május 5-én három kategóriában osztották ki az Év gyára 2016 elismeréseket. A 3 milliárd forint alatti éves nettó kategóriában a székesfehérvári csomagolóanyag-gyártó Adu Alba Kft. nyerte el az Év gyára 2016 címet.

A díj kitüntetettje a 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétel kategóriában az ipari automatizálással foglalkozó Aventics Hungary Kft., a 3-10 milliárd forint közöttiben a lakástextilgyártással foglalkozó Naturtex Kft., a 3 milliárd forint alattiban a csomagolóanyag-gyártó Adu Alba Kft. lett.

Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára a díjátadón kiemelte: a tárca támogatja a versenyt, amely a gyártó, termelő cégek széles körének biztosít lehetőséget a megmérettetésre. Az ipar részaránya a magyar GDP-n belül folyamatosan nő, a versenyben részt vevő cégek munkájának is köszönhetően - hangsúlyozta.

Kiemelte: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, pénteki adatai szerint idén márciusban az ipari termelés 12,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A termelés az év első három hónapjában 7,5 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában.

A termelés dinamikus bővülése is jelzi, hogy erre az évre a gyártókapacitások jelentős felfutása várható, erősíti az iparban a pozitív kilátásokat - húzta alá.

Vándor Ágnes, a díjat alapító PPH Media ügyvezető igazgatója elmondta: idén második alkalommal adták át a díjakat, a kétfordulós versenybe minden szektorból várták a jelentkezőket.

A pályázók között voltak kisebb, magyar tulajdonú családi vállalkozások, közepes méretű gyártók és nagy nemzetközi gyárak és nagyvállalatok gyártóegységei is - tette hozzá.

A nyertes vállalatok egy évig ingyenesen viselhetik a kitüntető címet. A versenyre pályázhatott minden olyan Magyarországon bejegyzett vállalat, amely rendelkezik gyártóegységgel, a részvétel a megmérettetésen ingyenes.

 

Forrás: MTI

AktuálisSzékesfehérvárcsomagolóiparkitüntetésAdu Alba Kft.Év gyára 2016