2024.04.23, Kedd

Látványos ismeretfenntartó gyakorlatot tartottak Székesfehérváron

honvedelem.hu

2017.05.14. 15:44

A tömegkezelési eljárások begyakorlásával folytatódott az MH EUFOR Kontingens huszadik váltásának ismeretfenntartó gyakorlata Székesfehérváron, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél.

Hirdetés

A jelenleg hazai készenléti szolgálatban álló MH EUFOR Kontingens 20. váltásának katonái a gyakorlat során teljesítették a szakmai felkészítéseket, azaz a híradó-informatikai, információvédelmi, gépjármű-vezetői és tömegkezelési foglalkozásokat, valamint a békeműveleti lőgyakorlatot. 

A kontingens katonái a korábban megszerzett kiképzettségi szint megtartása és fejlesztése érdekében rendszeresen részt vesznek ismeretfenntartó gyakorlatokon.  A valóságos helyzetre épülő, szakasz szintű CRC (Crowd Riot Control − tömegkezelési módszerek) gyakorlat célja, hogy a katonák képesek legyenek éles helyzetben összehangoltan végrehajtani a tömegkezelési feladatokat. 

Emellett megtartották a tűziszony (fire phobia) leküzdését célzó felkészítést is. A szakaszt Molotov-koktélokkal tartották fel, illetve egy tűzfalon áthaladva kellett visszaszorítaniuk az elégedetlen tömeget, eközben különböző akadályelemeket kellett leküzdeniük. 

 

Forrás: honvedelem.hu, Vizinger Diána hadnagy

AktuálisSzékesfehérvárMH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezredismeretfenntartó gyakorlat