2024.04.19, Péntek
Átadták a felújított dunaújvárosi laktanyát
Fotó: Székely Zoltán tűzoltó százados, Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Átadták a felújított dunaújvárosi laktanyát

fejer.katasztrofavedelem.hu

2017.05.10. 15:41

Jelentős nap volt május 5. a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók életében. Ünnepélyes keretek között átadták a laktanya több felújított körletét, valamint bemutatták azt az új HEROS-RÁBA AQUADUX-X 4000 tűzoltógépjárművet, amely a tűzoltóság által védett huszonnégy település lakóinak növeli a biztonságát.

Hirdetés

Az ünnepségre a laktanya épületében került sor, amely során méltó keretek között emlékeztek meg a tűzoltók védőszentjéről, Szent Flóriánról. Az épületben elvégzett felújítási munkálatokat a Hankook Tire Magyarország Kft. támogatta a KÖSZ Hankook és a Dolgozói Önkéntes Program keretein belül. A gumigyár által biztosított anyagi keretből építőanyagot vásároltak, a beépítést pedig a tűzoltók és a Hankook munkavállalói önkéntes munka során végezték el.

A gépjárműfecskendő egyike azoknak a tűzoltóautóknak, amelyből 108 darab készül el a magyarországi Rába gyárban és a BM Heros Zrt. telephelyén. Megyénkbe már a harmadik új jármű érkezett, így mindhárom hivatásos tűzoltóság, a székesfehérvári, a dunaújvárosi és a sárbogárdi is rendelkezik egy-egy Rába tűzoltóautóval. Mind a Szent Flórián naphoz, mind a felújított laktanyarészek, mind pedig az új tűzoltóautó átadásához kapcsolódó köszöntő beszédeket Orosz Csaba tűzoltó alezredestől, dunaújvárosi tűzoltóparancsnoktól hallhatták az ünnepség résztvevői. A gépjárműfecskendőt a történelmi egyházak képviselői megáldották, amely a tűzoltóknak szükséges típusvizsgák megszerzését követően kezdheti meg éles bevetéseit.

 

Forrás: fejer.katasztrofavedelem.hu

AktuálisDunaújvárostűzoltó laktanyatűzoltógépjármű