2024.03.29, Péntek

2017. április 21-én a felgyorsult Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében új tornaterem átadására került sor Gárdonyban.

Hirdetés

A városban a Chernel István Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Gárdonyi Tagiskolája gazdagodik új tornateremmel. A küzdőtér függönnyel három részre osztható, így párhuzamos oktatás is lehetővé válik a helyi iskolások számára. A tornaterem a mindennapos testnevelés feltételeinek megteremtésén túl lehetőséget nyújt minden teremsportág űzésére.

Boros Anita helyettes államtitkár az ünnepélyes eseményen hangsúlyozta: „Magyarország Kormánya a fejlesztések finanszírozásában nem hagyta magára az önkormányzatokat, hiszen ezeket az építkezéseket teljes egészében a központi költségvetés finanszírozza. Ennek köszönhetően a beruházások nem terhelik a városok, önkormányzatok költségvetését.”

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében országszerte épülnek jelenleg is tornatermek, tanuszodák, tantermek és iskolák. A program első ütemében összesen 25 tornaterem, 24 helyszínen több mint 100 tanterem, 5 komplett iskola és 24 tanuszoda beruházás valósul meg.

Fejér megyében további négy beruházás van folyamatban, Pázmándon és Zichyújfaluban tornaterem épül, Enyingen és Sárbogárdon pedig rövidesen tanuszodát adnak át.

 

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; Kommunikációs Főosztály

AktuálisgárdonyNemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programátadástornaterem2017Nemzeti Fejlesztési Minisztérium