2024.04.20, Szombat

Megalakult a Fejér Megyei Éghajlatváltozási Platform

fejer.hu

2017.04.27. 10:21

2017. április 27-én, csütörtökön a Megyeháza Címertermében megtartott alakuló ülésen Dr. Kovács Zoltán, a Fejér Megyei Önkormányzati Hivatal jegyzője köszöntötte a megjelenteket és ismertette a Fejér Megyei Éghajlatváltozási Platform megalakításának előzményeit.

Hirdetés

Az alakuló ülésen Dr. Kovács Zoltán, Fejér megye jegyzője elmondta:A Fejér Megyei Önkormányzat 2016. júniusban nyújtott be pályázatot a KEHOP-1.2.0-15 azonosítószámú "Klímastratégia kidolgozásához kapcsolódó módszertan- és kapacitásfejlesztés, valamint szemléletformálás" című felhívás keretében a Fejér Megyei Klímastratégia elkészítésére, a Fejér Megyei Éghajlatváltozási Platform létrehozására. Az elnyert pályázat támogatási szerződése 2016. novemberben került aláírásra, a projekt tervezett zárása: 2018. február 28.

 

A Platform célja: a klímaváltozással kapcsolatos hírek, fejlesztési lehetőségek helyi szereplők számára történő eljuttatása, továbbá a helyi klímaváltozással, a klímaváltozás mérséklésével, az ahhoz történő alkalmazkodással kapcsolatos fejlesztési igények, jó gyakorlatok felmérése és összehangolása, széles körű megismertetése, online szaktanácsadás biztosítása, rendszeres kapcsolattartás és együttműködés a Klímabarát Települések Szövetségével.

 

A projekt keretében a megyei klímastratégia készül a Klímabarát Települések Szövetsége által kidolgozott módszertani útmutató alapján, a Platform közreműködésével, valamint szemléletformáló rendezvények (konferenciák, workshopok, figyelemfelkeltő akciók) kerülnek megrendezésre a klímaváltozással kapcsolatos érzékenyítés, ötletgyűjtés, a stratégia véleményeztetése, a helyi klímaváltozási szempontok és alkalmazkodási, cselekvési lehetőségek megismertetése érdekében.

 

Az alakuló ülésről bővebben: http://www.fejer.hu/megalakult-a-fejer-megyei-eghajlatvaltozasi-platform-a-megyehazan

 

Forrás: fejer.hu

AktuálisFejér megyeFejér Megyei Önkormányzat2017Fejér Megyei Éghajlatváltozási Platformklímastratégia