2024.04.20, Szombat

A déli határnál járt a székesfehérvári polgármester

honvedelem.hu

2017.04.21. 14:27

Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András látogatást tett a déli határszakaszon szolgálatot teljesítő katonáknál. A székesfehérvári polgármester Huszár János vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának kíséretében érkezett Hódmezővásárhelyre.

Hirdetés

A vendégeket Vokla János ezredes, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) parancsnoka fogadta, majd tájékoztató keretében mutatta be a katonák Csongrád megyei határszakaszon végzett feladatait. Köszönetet mondott Székesfehérvár önkormányzatának azért a felajánlásért és támogatásért, amelynek köszönhetően bővítették az internet-eléréséhez szükséges technikai eszközparkot. A beszerzett laptopok, routerek nagymértékben hozzájárulnak a szolgálatot teljesítő katonák szolgálati- és életkörülményeinek javításához, a szabadidő hasznos eltöltéséhez és a családokkal való kapcsolattartáshoz. 

A határszakasz légi szemrevételezése után a polgármester megtekintette a kelebiai határvédelmi bázist, ahol Imre József alezredes, az MH AIAK parancsnokhelyettese ismertette a Bács-Kiskun megyére vonatkozó feladatokat. Elmondta: a négy határvédelmi bázist - amelyek egyike a kelebiai - azért alakították ki, hogy egyrészt biztosítsák a katonák számára a kulturált elhelyezési körülményeket, másrészt, hogy a szolgálatban lévők a lehető legrövidebb időn belül elérjék a szolgálati helyüket. A bázisok nyújtotta feltételek és körülmények, nagymértékben javították a szolgálatellátás minőségét. 


A tájékoztatót követően Cser-Palkovics Andrásnak bemutatták a bázis létesítményeit, a katonák elhelyezésére szolgáló klimatizált lakókonténereket, a kondicionáló- és szabadidős termeket, illetve a mosó- és szárítógépekkel felszerelt helyiségeket is. A program zárásaként a polgármester találkozott a bázison elhelyezett katonákkal is.  

 

Forrás: honvedelem.hu/Búz Csaba hadnagy

AktuálisSzékesfehérvárpolgármesterhatárvédelembemutatódéli határszakasz