2024.04.24, Szerda

Újévi fogadást tartott a Fejér megyei kormánymegbízott

Fejér Megyei Kormányhivatal

2017.02.16. 10:33

A Fejér megyei Kormánymegbízott február 10-én pénteken kötetlen évindító beszélgetésre hívta a térség országgyűlési képviselőit, önkormányzati vezetőit, a rendvédelmi szervek vezetőit, több cégvezetőt, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetőit és Spányi Antal megyéspüspököt a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent István termébe.

Hirdetés

A Stringers vonósnégyes műsora után Dr. Simon László rövid előadás keretében mutatta be a kormányhivatal partnerei számára az elmúlt időszak közigazgatási eredményeit, és a 2017-ben bekövetkezett változásokat. A beszámolóból kiderült: az előző évben nagyon sokan keresték fel megyénkben a kormányablakokat, ez szám átlépte az 500 ezret. 2011. óta folyamatos az átalakulás a közigazgatásban, mindez elsősorban a lakosság, az ügyfelek érdekében történik - hangsúlyozta a kormánymegbízott, részletesen bemutatva a bürokrácia és a rezsicsökkentés eddig megvalósult lépéseit.

2017 januárjától a járási hivatalokhoz kerültek olyan hatáskörök is, amik eddig a kormányhivatalhoz tartoztak, ezzel a hatáskörök 82 százalékában már a járási hivatalokhoz fordulhatnak a megyében élők – hangzott el.

A kormányablakok mostanra már 1540 ügyben tudnak segíteni a hozzájuk fordulóknak, az ügyfélszolgálati helyek száma a vasútállomáson megnyíló kormányablakkal bővül majd a közeljövőben.

Jelentős eredmény, hogy nagy mértékben csökkent az ügyek elintézésére fordított idő. Ez azt jelenti, hogy a rendelkezésre álló 21 nap helyett az ügyek 85 százalékát 8 nap alatt elintézi a kormányhivatal. Érdemes megemlíteni azt is, hogy az állami rezsicsökkentés 2017. évben várhatóan bekövetkező második szakasza keretében 20 hatósági eljárás díja kerül megszüntetésre, amelyből magánszemélyek terheinek csökkentésére irányuló jelentősebb javaslatok az anyakönyvi kivonat díjmentes kiállítása, a CSOK igényléséhez szükséges egészségbiztosítási jogviszony igazolás, az elektronikus tulajdoni lap lekérdezés évente 2 alkalommal. A vállalkozások terheinek csökkentésére irányuló jelentősebb javaslatok pedig az ingyenes cégalapítás és az alapítással kapcsolatos egyéb költségek megszüntetése egyéni cég, Bt., Kkt., Kft. esetén.

AktuálisFejér megyeÚjévi Fogadáskormánymegbízott2017évindító beszélgetés