2024.03.19, Kedd

Egész éves egészségmegőrző program indul Gárdonyban

gardony.hu

2017.02.21. 09:03

Gárdony Város Önkormányzata és a Velencei-tavi Életmód Klub márciustól egész éves átfogó sportolási lehetőséget biztosít Gárdony lakosságának a Városi Tízpróba program keretében.

Hirdetés

Egészségünk javítása valamennyiünk számára nagyon fontos feladat. Folyamatosan alkalmazkodnunk kell „környezetünkhöz”. A testünket körülvevő környezet magában foglalja az általunk elfogyasztott ételeket, alvásminőségünket, a fizikai aktivitásunkat és a mindennapi életben jelentkező stresszt. E négy területen kibontakozó negatív tendenciák súlyos megbetegedésekhez – szívbetegségek, cukorbetegség, rák, magas vérnyomás, asztma, felgyorsult öregedés – vezethetnek. 

A program rövid leírása

Öt alapsportág – gyaloglás, kerékpározás, futás, úszás, evezés – két-két próbáját, azaz tízpróbát szervezünk a következők szerint:

1.Március: gyaloglás                   

2. Április: kerékpározás              

3.Május: futás                                      

4.Június: evezés                                    

5.Július: úszás

6.Augusztus: úszás

7. Szeptember:  evezés

8.Október: kerékpározás

9.November: futás

10.December: gyaloglás

 + 1 December: Városi Tízpróba Gála (értékelés, díjazás)     

 Elsősorban az egészséges életmód iránt nyitott, az egészségükért tenni akaró lakosainkra számítunk. Olyanokra, akiknek a havi egy próba és az azok teljesítéséhez szükséges felkészülés egész éves testedzési lehetőséget biztosít. Különösen fontos számunkra az iskolás gyerekekkel együtt sportoló szülők és nagyszülők közössége. A próbákat kizárólag Gárdony város területén rendezzük meg. A településrészek között kerékpárutak, külterületi utak, erdők lesznek a szárazföldi próbák helyszínei. A Velencei-tó ad otthont az úszás és evezés sportágaknak. A program szakmai előkészítését és lebonyolítását helyi testnevelők és edzők vállalták. Ők olyan feladatokat és azokhoz kapcsolódó szintidőket szabtak meg, melyek egy egészséges ember számára is biztosan teljesíthetőek. A próbák sikeres teljesítését a program igazolványába jegyezzük be, amivel – a nevezés után – minden résztvevő rendelkezni fog. A sikeres próbák számától függően a záró rendezvényen Gárdony Város Önkormányzata és gárdonyi szponzorok által felajánlott díjakat sorsolunk ki.

Azok a résztvevők, akik a tízből legalább hét próbát sikeresen teljesítenek a programra készített kitűzőt kapnak ajándékba.

A programon indulás feltételei

  1. Kizárólag a 10. életévüket betöltött gárdonyi állandó lakosok indulhatnak.
  2. Diákoknak és nyugdíjasoknak 1000,- Ft-ot, aktív dolgozóknak pedig 2000,- Ft nevezési díjat kell fizetniük.
  3. Minden indulónak vállalnia kell, hogy a próbákon saját felelősségére vesz részt.   

Hasznos tudnivalók

  1. A nevezési díj az összes próbára vonatkozik. A programba később bekapcsolódok is a kiírás szerinti nevezési díjat fizetik.
  2. A program igazolványát a nevezési díj befizetése után az adott próba előtt kapják meg az indulók.
  3. Mindenki annyi próbát teljesít, amennyit akar, illetve amennyire képes.
  4. Az év végi sorsoláson a legalább öt próbát teljesítők vesznek részt.
  5. Minden egyes próbára külön versenykiírás készül. Az első két programról bővebb információt a www.gardony.hu oldalon találhat.  
Aktuálissportgárdony2017program városi tízpróbaVelencei-tavi Életmód Klub