2024.04.26, Péntek

Több millió forintos támogatásban részesül Székesfehérvár a „HISZEK Benned” Sport Program keretében

okkfehervar.hu

2016.12.17. 16:53

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága 4,426 millió forintos támogatásban részesítette Székesfehérvárt a „HISZEK Benned” Sport Program keretében. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata mindig is elkötelezett volt a szabadidősport, a tömegsport népszerűsítésében és a lakosság részére a megfelelő feltételek megteremtésében, ehhez jelent most újabb anyagi segítséget a sikeres pályázat.

Hirdetés

Az év minden időszakában változatos sportolási lehetőségeket biztosít Székesfehérvár a mozogni vágyóknak – a széles kínálatból kiemelkedik a Nyitott Tornatermek programsorozat, amely a hét minden napján tartalmas időtöltést biztosít.

Székesfehérvárnak mindig is nagyon fontos volt, hogy az élsport mellett a diák-, a tömeg- és a szabadidősport is kiemelt figyelmet kapjon, a Nyitott Tornatermek programnak köszönhetően egyre többen kapnak kedvet a rendszeres testmozgáshoz. Az ingyenes program 2004-ben indult útjára Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával. Az országosan is egyedülálló programsorozat több mint 4 000 embert mozgat meg hetente. A program összeállításakor a szervezők minden korosztályra odafigyeltek, így az ovisoktól a nyugdíjasokig mindenki találhat a maga számára hasznos foglalkozást. A szervezők változatos mozgásformákkal, 25 helyszínen, 19 féle sportolási lehetőséggel várják az érdeklődőket a hét minden napján. A példaértékű kezdeményezés a város Egészségfejlesztési Tervének is szerves részét képezi.

A további sporttémájú fejlesztésekhez és tervek megvalósításához most újabb anyagi segítséget kapott a város. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága az ősz folyamán hirdette meg a „HISZEK Benned” Sport Programot önkormányzatok és utánpótlás-nevelő sportegyesületek számára. A Megyei Jogú Városok számára biztosítandó forráskeret célja, hogy a helyi önkormányzati szinten ellátandó sportfeladatok keretében olyan programok valósuljanak meg, amelyek a sport tömegesítését szem előtt tartva, a központi költségvetésből nyújtott támogatással járuljon hozzá a szabadidősport jellegű, az önkormányzat által vagy szervezésében kiírt versenyek, verseny-sorozatok, iskolai sportesemények rendezéséhez.

Székesfehérvár Önkormányzata nagy örömmel fogadta a hírt, mely szerint az Államtitkárság a „HISZEK Benned” Sport Program keretében 4,426 millió forintot ítélt meg a város számára. A pályázat keretében a város a Nyitott Tornatermek programra 3 millió forintot, egészségmegőrző programok szervezésére – eszközfejlesztésre pedig 1 millió forintot fordíthat 2017 márciusáig. Emellett 426 ezer forinttal támogatja a pályázat az Adventi Jótékonysági Futás elnevezésű rendezvényt is.

AktuálisSzékesfehérvársporttámogatás