2024.06.25, Kedd

Nincs ünnep a kisangyalok nélkül

szekesfehervar.hu

2016.12.16. 15:08

Szeretettel várják az ünneplő közönséget a Városház téren december 18-án a Fehérvári kisangyalok vasárnap esti előadására. Csaknem ötszáz városi általános iskolás fog fellépni Székesfehérvár díszbe öltözött Belvárosában. A szebbnél szebb karácsonyi dalok sorát egy kánon is színesíti majd.

Főpróbájához érkezett pénteken délelőtt a "Fehérvári kisangyalok" különleges adventi zenei produkció. Tizenhárom székesfehérvári általános iskola csaknem ötszáz diákja és ének-zene tanáraik gyűltek össze a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, ahol Mihályi György karnagy és Cserta Balázs zenei szerkesztő irányításával gyakorolták el a vasárnapi műsort. A repertoárban magyar népzenei, egyházi és angolszász dallamok is helyet kaptak.

A kivételesen szép, ünnepi produkció december 18-án, vasárnap 16.50 órakor kezdődik Székesfehérvár díszbe öltözött Belvárosában, a Városház téren. A műsor első felében két dal hangzik el, majd 17.00 órakor dr. Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök közösen gyújtják meg az utolsó adventi gyertyát, és köszöntik a közönséget. Ezt követően további énekeket, köztük egy kánont hallhat a közönség a Fehérvári kisangyalok előadásában. A körülbelül 15 perc összidejű produkcióban elhangzik többek között az „A kis Jézus megszületett”, a „Pásztorok, keljünk fel” a „Mennyből az angyal”, a „Soha nem volt még”, a „Hej víg juhászok” és a „Pásztorok, pásztorok” című dal.

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban kezdődött, majd a Városház téren folytatódott főpróbát figyelemmel kísérte Hartyáni Mária, a tavaly adventkor indított kezdeményezés megálmodója is. Székesfehérvár ismert és szeretett zenepedagógusa 1992-ben hagyta abba a tanítást véglegesen, ám ezután is ösztönzést érzett arra, hogy a közös éneklés öröme jegyében újra összehozza a gyermekeket és a pedagógusokat. Kezdeményezését a város szívesen fogadta és örömmel csatlakoztak hozzá az iskolák is. Hartyáni Mária úgy fogalmazott: „Éneklő és zenélő gyermekek nélkül nem lehetne egyetlen ünnepséget sem megtartani. Egy-egy ünnepi esemény színvonala, magasztossága azon is múlik, hogy milyen énekes, vagy hangszeres produkció hangzik el benne.” Székesfehérvár városa és a Kisangyalok Kara nagy szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a vasárnapi műsor megtekintésére!

KultúraSzékesfehérvárkarácsonyénekáltalános iskolások