2024.03.29, Péntek

Fantasztikus éven vannak túl a Dunaferr Sportegyesület birkózói

mezohir.info

2016.12.16. 15:25

A csütörtöki évértékelőn volt mire büszkének lennie a szakvezetőségnek, hiszen versenyekben és támogatásokban is gazdag esztendő van a szakosztály mögött.

Hirdetés

Gyönyörű eredmények után sokmilliós támogatással folytathatják 2017-ben a birkózók - erről az évzárón értesültünk Mátyás Gábor felvezetésében, mikor a Magyar Birkózó Szövetség 30 millió forintos támogatásáról beszélt, melyet a napokban írt alá. Hozzá kell tenni, hogy a birkózók nagyon, de nagyon megérdemlik! Eredményeik önmagukért beszélnek. A létszámuk is örvendetesen növekedik. Dunaújváros, Enying, Mezőfalva után most már kulcson is van csapat.

December 15-én este ünneplőbe öltözött urak és hölgyek foglaltak helyet a Vigadó étterem asztalainál. Sportolók, hozzátartozók, sportági támogatók és meghívott vendégek előtt Pintér Attila szakosztály elnök köszöntő beszédében hangsúlyozta, a sikeres szereplés érdekében az elmúlt évben rengetegen felsorakoztak a dunaújvárosi birkózók mögé. Jelentős szakmai, anyagi és kapcsolati támogatás tette elérhetővé a közös munka gyümölcsét. Örömmel nyugtázható, hogy az év végi mérlegnél számos nemzetközi és hazai verseny igen szép eredménye írható a szakosztály sportolóinak nevei mellé. A köszöntők folytatásában Mátyás Gábor a Dunaferr SE elnöke is méltatta a közös összefogás jelentőségét. 2013-ban a kormány kiemelt olimpiai sportágak támogatási programjában a birkózás is szerepel, ami az elmúlt három évben igen komoly anyagi hátteret biztosított. A legfrissebb hírként pedig örömmel jelentett be Mátyás Gábor, hogy a Magyar Birkózó Szövetség döntése alapján harmincmillió forintos támogatást nyertek el, melyet a Gurics György Birkózó Centrum további fejlesztésére fordítanak. Az évértékelő hátralévő részében a 2016-os év kiemelkedő teljesítményeiért vehettek át jutalmat sportolók, támogatók, közösségi munkát végzők.

Befejezésül álljon itt a teljesség igénye nélkül az idei esztendő versenytükre számokban: 6 meghívásos verseny, 8 csapat bajnokság kötött és szabad fogásban. Összesen 39 hazai rendezésű versenyen indultak a Dunaferr SE Birkózó Szakosztályának sportolói. A nemzetközi porondon Svédország kadet szabadfogású EB, Svédország veterán VB, Románia Bukarest kadet nagydíj, Lengyelország Katowice serdülő és kadet korosztályú 5 nemzet tornája, Szlovákia Trencsény diák és serdülő meghívásos nemzetközi verseny, Szlovákia Madar diák és serdülő meghívásos nemzetközi verseny nyújtott érmeket, sikereket. A versenyeken kívül hazai és külföldi edzőtáborokban öregbítették a magyar birkózósport hírnevét.

AktuálisDunaújvárosévértékelésMezőfalvaDunaferr Sportegyesületbirkózás