2024.04.27, Szombat

Emlékhellyé válhat a kistemető

dunaujvaros.com

2016.11.28. 15:56

A fejlesztési tervekben lévő járdafelújítások és zöldterületek gondozása mellett a kistemető rendezése is nagy hangsúlyt kap a jövőben.

Hirdetés

Az önkormányzat járdafelújítási programjának részeként Újtelepen jelenleg a Gárdonyi Géza utcában térkövezik a járdasort a DVG Zrt. szakemberei.

A 9-es körzet mszp-s képviselője, Tóth Kálmán elmondta, az elmúlt időszak fontos fejlesztése volt Újtelepen a játszótér létrehozása a Jókai utcai népfőiskola udvarán, amellyel az ottlakók nagy vágya teljesült. A játszótér, a környezet közösségi helyszínként is szolgál, szerveztek már ott városrészi pikniket is. Mint mondta, ilyen rendezvényeket a jövőben is szerveznek. Tóth Kálmán arról is beszélt, hogy sikerült támogatni, segíteni a polgárőrséget annak érdekében, hogy hatékonyabban tudják őrizni az újtelepi lakóházakat. 

Kiemelte, hogy megoldást kell találni a ’48-as Emlékműnél lévő kistemető problémájára. Emlékhellyé kell nyilvánítani és körbekeríteni, hogy az ott nyugvó síroknak méltó körülményeket biztosíthassanak. Mint mondta, ebben nagy segítségükre lehet a temető üzemeltetője, és ahogy a legutóbbi közgyűlésen is lehangzott, a polgármester is fontos feladatként tekint a kistemető rendbetételére.

Képviselői indítvány benyújtását is tervezi Tóth Kálmán, amely arról szólna, hogy hosszú távon támogassák a fiatal olimpikonokat, tehetségeket. Fontosnak tartja, hogy hatékonyabbá tegyék az utánpótlás-nevelést, az intézményrendszert, hogy minél több fiatal jöjjön tanulni és sportolni városunkban. Szerinte változtatni kellene a helyi építményadó és iparűzési adón.

A jövő évi körzeti fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta, a Béke városrészben, a Szabadság úton folytatnák a járdafelújítást, és fontosnak tartja a zöldterületek rendezését, karbantartását. Szeretné bevonni a Béke városrészi lakókat is a különböző társadalmi akcióikba. Ilyen akció volt legutóbb például az újtelepi játszótér kitakarítása, ahol a csapat összegyűjtötte, az önkormányzat pedig elszállítatta a faleveleket.
 

AktuálisDunaújvárosjárdafelújításkistemető