2024.04.25, Csütörtök

Elhatározások a megyei közgyűlésen

fejer.hu

2016.11.26. 19:42

Döntések születtek út-, valamint szolgáltatásfejlesztési kérdésekben a Fejér Megyei Közgyűlés ülésén a Megyeháza Dísztermében.

Hirdetés

A megyei közgyűlés novemberi ülésén a Magyar Közútkezelő éves beszámolója kapcsán merült fel sokak által a "Halálútnak" is nevezett 81-es főút fejlesztése. A megyei képviselők szándéka szerint négysávos lesz a 81-es - hangzott el az ülésen.

 

A megyei közgyűlés ülésén fogadták el a Nemzetgazdasági Kamara 2016. évi szolgáltatásfejlesztési koncepcióját is, amelyben az új őstermelői igazolványok is szerepeltek.

 

Közel 190 ezer új, kártya alapú őstermelői igazolványt juttatott el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az őstermelőknek szeptember végéig. Október 1-től már csak ezek a kártyák érvényesek a július végéig igényelt ideiglenes igazolványok helyett – ezzel erősödik a tisztességes termelők piaci helyzete, és hatékonyabbá válik a fellépés az illegális árusokkal szemben. Továbbá a vásárlók akár mobiljukkal is ellenőrizhetik a kamara által kifejlesztett okostelefonos alkalmazással, illetve internetes felületen, hogy valós őstermelőtől és általa előállítható terméket vesznek-e.

A közgyűlés módosította a Fejér Megyei Önkormányzat által alapított díjakról szóló rendeletet. Ez alapján kibővítették a gróf Klebelsberg Kuno Emlékérem adományozására jogosultak körét a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Székesfehérvári és Dunaújvárosi Tankerülete vezetőjének személyével. A Pápay Ágoston Díj esetében pedig a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltsége igazgatójának személyével. A közgyűlés támogatta az Echo Innovációs Műhely Közhasznú Egyesület által az Emberi Erőforrások Minisztériumához benyújtandó, a 2017. és 2019. közötti időszakra szóló „Civil Információs Centrum” cím elnyerésére benyújtott pályázatát.

AktuálisFejér megyeőstermelői igazolványFejér Megyei Közgyűlés81-es főút