2024.04.19, Péntek

Dunaújvárosban segítették a pályaválasztókat

dunaujvaros.com

2016.11.09. 09:05

A Fejér Megyei Kormányhivatal által szervezett Pályaválasztási kiállításon a megyében működő közép- és felsőfokú oktatási intézmények, munkáltatók, rendvédelmi szervek, a munkaügyi központ, az iparkamara is jelen voltak.

Hirdetés

 

Több mint huszonhat kiállító várta standjánál a fiatalokat a Dunaújvárosi Egyetem „A” épületében, és tanácsokkal, információkkal szolgáltak az érdeklődőknek, megismerhették az egyes szakmákat, a szakmákban rejlő lehetőségeket akár a diáktársaktól, akár a szakemberektől, hogy melyik iskolában mit lehet tanulni, hogy a foglalkoztatóknak milyen munkaerőre van szüksége, és a munkaügyi központ standjánál személyiségteszteket is ki lehetett tölteni.

Cserna Gábor polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott, közös felelősségünk, a szülőké, a pedagógusoké és a szakembereké, hogy minden dunaújvárosi fiatal jó pályára álljon, és olyan képzést válasszon, amely biztos jövőt ígér, olyan iskolát, olyan képzést, amely piacképes tudást és ismereteket nyújt.

- Ezek a gyerekek, ezek a fiatalok életük egyik legfontosabb, sőt, talán legnehezebb döntését hozzák meg, és ebben a helyzetben nem hagyhatjuk őket magukra. Az okos döntés meghozatala nem könnyű, éppen ezért köszönet a Fejér Megyei Kormányhivatalnak, a megye oktatási intézményeinek, az itt bemutatkozó cégeknek, vállalatoknak, rendvédelmi és büntetés-végrehajtási szerveknek, akik standjaikon bemutatkoznak, választási lehetőségeket kínálnak. Köszönet a Dunaújvárosi Egyetemnek, amely intézmény a bemutatkozáson túl helyszínt biztosít a Pályaválasztási kiállítás számára.

AktuálispályaválasztásDunaújvárosi EgyetemFejér Megyei Kormányhivatal