2024.04.24, Szerda
Toborzás a megyében

Toborzás a megyében

police.hu, MTI

2016.09.13. 12:09

A határvadász-képzés iránt érdeklődőket több helyszínen is várják a a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai szeptember 14-18. között.

Hirdetés

Folyamatos a toborzás az országban, ugyanis a határőrizet megerősítése érdekében még 3000 rendőrt akar szolgálatba állítani a kormány a déli határokon a migrációs nyomás miatt. 

A Fejér megyei toborzó csoport a jelentkezés feltételeiről, a képzésről, valamint a juttatásokról személyes tájékoztatást ad a határvadász szolgálatra elhivatottságot érzőknek az alábbi helyszíneken és időpontokban:

  • 2016. szeptember 14-én 13 óra és 16 óra között - Székesfehérvár, Auchan Áruház
  • 2016. szeptember 14-én 17 óra és 19 óra között - Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna
  • 2016. szeptember 15-én 13 óra és 16 óra között - Székesfehérvár, Auchan Áruház
  • 2016. szeptember 16-án 11 óra 30 perc és 13 óra 30 perc között - Székesfehérvár, Auchan Áruház
  • 2016. szeptember 17-én 10 óra és 16 óra között - Rácalmás, Jankovich Kúria
  • 2016. szeptember 17-én 10 óra és 16 óra között - Seregélyes, Falunap
  • 2016. szeptember 18-án 10 óra és 16 óra között - Székesfehérvár, Zichy liget

 

A jelöltek életvitelét is ellenőrzik

Szigorú feltételrendszernek kell megfelelni annak, aki határvadász szeretne lenni, hiszen a kiképzett határvadászok fegyvert kapnak majd. "Teljes értékű rendőrökké" válnak, intézkedési jogosultsággal.

A magyar állampolgárság, az állandó belföldi lakhely, a büntetlen előélet és az érettségi alapkövetelmény, ezen kívül a fizikai és a pszichikai alkalmasságot is bizonyítani kell, valamint életvitel-ellenőrzésen is át kell esniük a jelölteknek.

 

 

Fél év kiképzés, távollét a családtól, nem túl sok fizetés

A képzés a jelentkezők létszámától függően regionálisan, várhatóan novembertől indul. A sikeresen záróvizsgázók a Készenléti Rendőrség budapesti, miskolci, nyírbátori, debreceni, orosházi, szegedi, kiskunhalasi, pécsi, kaposvári, nagykanizsai, szombathelyi, győri székhelyű osztályaihoz kerülnek majd.

 

A felvettek hat hónapos képzésen vesznek részt, amelynek első két hónapjában a rendvédelmi alapfeladatokat sajátítják el, a következő négy hónapban pedig az őr-járőrtársi képzést teljesítik. A komplex szakmai vizsga után őr- járőrtárs részszakképesítést szereznek. 
    

A képzés első két hónapjában a hallgatók munkaviszonyban állnak, ezalatt havi bruttó 150 ezer forintos munkabért kapnak. Ezután - sikeres modulzáró vizsgát követően - 12 hónap próbaidő kikötésével a Készenléti Rendőrség hivatásos állományába kerülnek őrmesteri rendfokozatban, és havi bruttó 220 300 forintos alapilletményt kapnak. Ezzel együtt jogosultak lesznek nyelvvizsga-, éjszakai és készenléti pótlékra, valamint a túlszolgálat megváltására pénzben vagy szabadidőben, béren kívüli juttatásként pedig - többek között - évi 200 ezer forint értékben cafeteriajuttatásra, lakhatási vagy albérletidíj-hozzájárulásra, utazási költségtérítésre, egészségügyi ellátásra, kedvezményes utazási- és mobiltarifa igénybe vételére - olvasható a BM közleményében.
 

A megyei rendőr-főkapitányságok toborzó csoportjai a következő hetekben is az ország több pontján lesznek jelen, de a pályázatra a rendőrség Facebook- és Twitter-oldalán, levélben, elektronikus levélben, telefonon és valamennyi rendőri szervnél is lehet jelentkezni. 

Aktuálisbevándorláshatárvadász