2024.07.19, Péntek

Negyvenezer látogatót várnak a ma kezdődő Fehérvári Zenei Napokra

mti

2016.08.03. 09:22

Kapunyitás ma 10-kor, vendéglátóegységekkel, borutcával és civil utca is színesíti a gasztro- és programkínálatot.

Minden idők leglátogatottabb Fezenje lehet az idei jubileumi, 20. rendezvény. A jegyelővételi adatok alapján negyvenezres látogatószámmal, vagyis naponta tízezer fesztiválozóval számolnak a szerdán kezdődő Fezen (Fehérvári Zenei Napok) szervezői, a korábbiaknál jóval több diák vásárolt jegyet vagy bérletet a fesztiválra.

Mészáros Attila alpolgármester az augusztusi, székesfehérvári kulturális programok kiváló nyitányaként jellemezte a Fezent, amely lehetőséget biztosít a bemutatkozásra fehérvári fiatal, tehetséges zenekaroknak, de akár befutottaknak is, mint a Blahalouisiana.
    

A szervezők korábbi tájékoztatása szerint idén az egykori MÁV-pályán létrehozott amerikaifutball-pálya és a mellette lévő füves futballpálya ad helyet a kempingnek, miközben a két nagyszínpad (egy rock- és egy popszínpad) a kemping korábbi helyére került. Emellett egy nagysátorban, illetve a Fezen Klub két termében is várják a zenekedvelőket.
    

Az idei fesztivál fellépői között lesz a Faithless, Yngwie J. Malmsteen, az Infected Mushroom, a Milky Chance, Maxi Jazz, a The E-Type Boyz, a Dio Disciples, a Within Temptation, a DevilDriver, a Finntroll, a Powerwolf, Dub Fx, a Nouvelle Vague, a Guano Apes, a Subways, valamint a 69 Eyes.

A mintegy száz hazai zenekar között ott lesz a Tankcsapda, a Lord, a P. Box, a Road, az Omen és a Depresszió.