2024.05.30, Csütörtök

Adomány a dunaújvárosi kórháznak

2016.04.27. 09:45

Ünnepélyes keretek között adták át a 21. Jótékonysági pedagóguskoncert múlt pénteken összegyűlt bevételét a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának.

Ünnepélyes keretek között adták át a 21. Jótékonysági pedagóguskoncert múlt pénteken összegyűlt bevételét a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának.

A Móricz Zsigmond Általános Iskola több mint húsz éve kezdte meg a Jótékonysági pedagóguskoncertek szervezését Dunaújvárosban, amit minden évben tavasszal rendeznek meg. Nem volt ez másként 2016-ban sem, múlt héten pénteken nagy sikerrel lezajlott az idei koncert. Az Evangélikus templomban tartott esten fellépett a Dunaújvárosi Vegyeskar, a Móricz és más iskolák pedagógusai, a Sándor Frigyes Zeneiskola pedagógusai, a CombiNo együttes, a Hantosi Férfi Dalárda, a Violin Művészeti Iskola pedagógusai, valamint a Wesley-Da Capo Művészeti Iskola pedagógusai.

A koncertnek az is hagyománya, hogy a bevételét mindig a Szent Pantaleon Kórház Csecsemő és Gyermekosztályának adományozzák. Az idei bevételt április 26-án kedden délután adták át a kórház gyermekosztályának. A belépőjegyekből és adományokból összegyűlt 101 600 forintot, Németh Irma, a rendezvény egyik főszervezője és három móriczos tanítványa vitte el a kórházba. A tanítványok még egy kis dalos műsorral is meglepték az osztály dolgozóit és betegeit. Az adományt dr. Sipos Edith osztályvezető főorvos vette át, aki megköszönte a sok felkészüléssel, munkával járó, sokaknak örömet szerző koncertet és az ebből összegyűlt összeget. Az átadáson részt vett a koncert két fővédnöke: dr. Mészáros Lajos főigazgató és Szabóné Sáfár Ilona ápolási igazgató, akik szintén dicsérő szavakkal méltatták a hagyománnyá vált rendezvényt.

Az idén befolyt összegnek máris megvan a helye, új infúziós pumpa vásárlására költi majd a gyermekosztály, amely nagy segítséget jelent majd az osztálynak és a kis betegeknek.

Galéria

Helyi hírekadománykórházDunaújvárosszent pantaleon