2024.02.29, Csütörtök

81 millió forint támogatás a civil szervezeteknek Fejér megyében

2016.04.07. 10:10

Hirdetés

Európában értékválság van és ilyenkor nélkülözhetetlenek azok a civil szervezetek - vagy más néven önkéntes polgári kezdeményezések - amelyek közösség-összetartó erejükkel nagyban hozzájárulnak az egyes településeken élők közösségben tartásához – mondta tegnap Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

A kormány számára fontos ezeknek a közösségalkotó tevékenységeknek a felkarolása. Ebben partnerek a Civil Információs Centrumok. A Centrumok feladata, hogy állami támogatással térítésmentesen segítsék a megyékben működő civil szervezeteket. Fejér megyében az Echo Innovációs Műhely látja el ezt a tevékenységet.

Szintén a civil szervetek működését segíti a Nemzeti Együttműködési Alap is, amely kifejezetten az önkéntes polgári kezdeményezések számára működési és szakmai célokra biztosít forrást.

Fejér megyében 98 nyertes pályázat összesen 81 millió forint összegű támogatásban részesül – jelentette be Fülöp Attila.

A civil szervezetek életét alapvetően azok az emberek határozzák meg, akik önkéntesként áldoznak időt a közösségi munkára. Önkéntes polgári kezdeményezésekre pedig minden településnek szüksége van – tette hozzá a helyettes államtitkár.

forrás: EMMI Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Galéria

Helyi hírektámogatásFejérechocivil szervezetek