2024.03.02, Szombat

110 milliárdos keret nyílhat energetikai felújításra

2016.05.16. 08:27

Hirdetés

A kormány kamatmentes visszatérítendő támogatást tervez természetes személyek, lakószövetkezetek és társasházak számára.

Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján többek közt egy lakóépület-korszerűsítési programról számolt be.

Közölte, a kormány arra utasította a Magyar Fejlesztési Bankot, hogy egy olyan programot dolgozzon ki, amely 110  milliárd forintos keret értékben nyújt kamatmentes visszatérítendő támogatást energetikai felújításra. A támogatást természetes személyek, lakószövetkezetek és társasházak igényelhetnék.

Hozzátette, a kormány emellett kész hitelezési programmal is segíteni azokat a lakástulajdonosokat, akik szeretnék házaikat felújítani.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium áprilisban jelentette be az Otthon Melege Program folytatásaként a családi házak energetikai felújítását segítő vissza nem térítendő támogatást. Az 5 milliárdos forrás kerete további kétszer ötmilliárddal bővíthető, ám a szakértők szerint az eszköz a nagyszámú igénylő miatt gyorsan ki fog merülni júliusi megnyitása után.

forrás: mti, magyarepitok.hu

Galéria

Aktuálispályázatenergetikai felújításkorszerűsítéslázárMFB