2024.04.26, Péntek

Alba Regia Feszt: világsztárok Fehérváron

szekesfehervar.hu

2016.08.10. 09:47

A Székesfehérvári Királyi Napok felvezető programjaként, „előszobájaként” is tekinthetünk idén az Alba Regia Feszt-re, amely csütörtök estig várja a jazz, a funk és általában véve a jó muzsikák szerelmeseit a Belvárosban. A város támogatásával megvalósuló rendezvény keretében idén három helyszínen lesznek koncertek.

Hirdetés

Ismét beköltöznek a jobbnál jobb muzsikák Székesfehérvár Belvárosába. A Fehérvári KultúrKorzó után egy újabb rendezvénysorozatnak örülhetnek a zenekedvelők. Kezdetét vette az Alba Regia Feszt, melynek keretében augusztus 11-ig, csütörtökig három helyszínen a Hotel Magyar Király előtti Zichy színpadnál, valamint a Múzeum Udvarban és a Bartók Béla téren lesznek koncertek. Magyar és külföldi fellépők, sztárvendégek és fiatal, tehetséges muzsikusok adnak ízelítőt a jazz számos műfajából, és teszik élvezhetővé a fesztivált széles rétegek számára.

 

Székesfehérvár 1967-től csaknem húsz éven át adott otthont az Alba Regia Jazz Fesztiválnak, melynek újjáélesztésére szervezték meg a három évvel ezelőtt az Alba Regia Fesztet. A rendezvénysorozat rendkívüli sikert futott be és nagyon népszerűvé vált a közönség körében, így a város idén is támogatta a programsorozat megvalósítását. A hazai sztárfellépőkön kívül idén Székesfehérváron üdvözölhetjük a nemzetközi paletta egyik legizgalmasabb jazz-funk csapatát, a berlini Mo’Blow zenekart, koncertjük augusztus 10-én, szerdán 22.00 órakor kezdődik a Zichy színpadon. A tehetséggondozás jegyében a Fehérvár Hangja döntőseinek is biztosítanak fellépési lehetőséget a Bartók Béla téren.

 

A program ma és holnap:

Augusztus 10., szerda
 
Nagyszínpad: (Hotel Magyar Király előtti tér)
18:00 Zabos Regina
20:00 Garami Funky Staff
22:00 Mo’Blow (D)

Múzeum Udvar:
19:00 Little Wings
21:00 Oláh Krisztián Trio

Bartók Béla tér: (Fehérvár Hangja döntősei)
17:00 -18:00 Dömök Réka, Berecz Dorka, Barcsik Boglárka, Kalinics Bianka, Arany Tímea



Augusztus 11., csütörtök
 
Nagyszínpad: (Hotel Magyar Király előtti tér)
18:00 KosziJanka
20:00 Kéknyúl Hammond Band
22:00 Sena

Múzeum Udvar:
19:00 Varga Bendegúz Quintet
21:00 Várallyay Petra Trio

Bartók Béla tér: (Fehérvár Hangja döntősei)
17:00 -18:00 Göcsei Gergely, Ruff Nikolett, Bachstedter Regina, Németh Patrícia, Lakner Roberta

KultúraAlba Regia Feszt