2024.04.18, Csütörtök

Ismét birtokba veszik a fehérvári Csónakázó-tavat a sárkányhajósok

szekesfehervar.hu

2017.09.13. 14:07

2017. szeptember 29-én a Nebuló kupára, szeptember 30-án pedig a hagyományos Sárkányhajó Fesztiválra kerül sor Székesfehérváron, a Csónakázó-tónál.

Hirdetés

A nevezéseket a jelentkezés sorrendjében legkésőbb szeptember 22-ig várják. Túljelentkezés esetén csak a megadott létszámig, a jelentkezés sorrendjében fogadják el a nevezéseket.

A Csónakázó-tó felújítása után ismét birtokba veszik a Csónakázó-tavat a sárkányhajósok szeptember utolsó hétvégéjén. A 12. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztiválon minden legénységnek egy időmérő futamban kell részt vennie. Az idősorrend alapján a legénységek, a nevezések számától függően különböző „dimenzióba” kerülnek, amelyek külön versenyeznek egymással és külön kerülnek értékelésre.

Az Open Kupa több dimenzióban a résztvevők kora és neme nincs megkötve. Maximum 27 legénység nevezését fogadják el, a versenytáv: 200m. A Házisárkányok Kupáján részt vehet minden olyan legénység, amelyben csak nő evez. A kormányos és a dobos lehet férfi és maximum 12 legénység nevezését fogadják el. A Vegyes Kupát több dimenzióban írják ki, a legénységben minimum 8 nőnek kell eveznie és maximum 27 legénység nevezését fogadják el. A Marathon Open Kupán a résztvevők kora és neme nincs megkötve és maximum 18 legénység nevezését fogadják el. A Versenytáv 2.000 méter.

A nevezési határidő lejárta után csak abban az esetben fogadnak el nevezést, ha az időrendet nem borítja fel. A nevezési díjban a versenyen való részvétel mellett, hajókat, lapátokat, mentőmellényeket és kormányosokat biztosítanak a szervezők. A nevezési díj egyik esetben sem tartalmaz edzést.

A verseny és a nevezés részleteiről ITT tájékozódhat!

 

Forrás: szekesfehervar.hu

KitekintőSzékesfehérvárfesztiválnevezéssárkányhajó versenyCsónakázó-tó2017