2024.04.19, Péntek

Dunaújvárosi sportolók kerülnek ma reflektorfénybe

2016.08.17. 10:58

Hajdu Jonatán a kenu egyesek 200 méteres előfutamában indul, míg Garda Krisztina és Kasó Orsolya az elődöntőben játszó női vízilabda válogatottat erősítik.

Hirdetés

Két sportágban három dunaújvárosi sportolónak drukkolhatunk ma délután, illetve este. Megkezdik ugyanis szerpelésüket az ötkarikás játékokon kenusaink is, akik közül a Dunaferr SE 20 éves versenyzője, Hajdu Jonatán a kenu egyesek 200 méteres számában áll rajthoz.

Jonatán fél háromtól, a harmadik előfutamban ragad majd lapátot. Nem egy leányálom vár rá, igen erős a mezőny, mellette lapátol majd a legutóbbi két világbajnokság győztese, az orosz Andrej Krajtor, valamint a 2016-os csehországi Világkupa harmadik helyezettje, a német Kiraj Stefan is. 

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A vízilabdás lányokra se fáklyás menet vár ma este. Este fél tíztől a világ legjobb csapata, az olimpiai és világbajnoki címvédő Egyesült Államok vár rájuk a pólótorna elődöntőjében. A két dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával és Kasó Orsolyával felálló magyar csapat hatalmas bravúrt mutatott be azzal, hogy 5-1-es hátrányból kiegyenlített, majd büntetőkkel legyőzte az ausztrál csapatot, amivel eldőlt, hogy éremért harcolhat a viadal véghajrájában.

Kitekintőolimpia

Ajánljuk még