2024.04.26, Péntek

Móri gimnazisták képviselhetik Magyarországot az idei Iskolai Úszó Világbajnokságon

minalunk.hu/mor, Nagy Pál

2017.02.16. 14:28

Nem mindennapi sikert értek el a móri Táncsics Mihály Gimnázium diáklányai, hiszen ők képviselhetik Magyarországot a 2017. április 20-25. között Budapesten sorra kerülő ISF (Nemzetközi Iskolasport Szövetség) Úszás Iskolai Világbajnokságon.

Hirdetés

A napokban értesítette erről írásban a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Balogh Gábor a Móri Táncsics Mihály Gimnázium igazgatóját, Birkás Krisztinát.

Idézet a levélből:

"A 2014-es sikeres pályázatnak köszönhetően az MDSZ szervezésében 2017. április 20-25. között Budapesten kerül sor az ISF Úszás Iskolai Világbajnokság megrendezésére, így legjobb úszóink hazai környezetben versenyezhetnek a világ legjobb középiskolás versenyzőivel.

A MDSZ Diákolimpiai Bizottság Úszás Albizottsága a beküldött jelentkezések alapján iskolai leány kategóriában a Móri Táncsics Mihály Gimnázium csapatát választotta résztvevőnek.

Az iskolai világbajnokságon a csapat 6 fő (1999, 2000, 2001, 2002-ben született) diáksportolóval vehet részt, egy testnevelő/edző kíséretével."

Mint Molnár Mihály Mátyástól, a Móri Úszó Egyesület (MUSZE) elnökétől, vezető edzőjétől megtudtam, hetek óta készül már a lányokkal. Ő kezdeményezte a nevezést, megbeszélte az iskolaigazgatóval és a testnevelővel, valamint természetesen a diákokkal is, hogy – amennyiben sikeres lesz a pályázatuk – vállalják-e az ezzel járó komoly felkészülést, a részvételt.

A versenyen a Táncsics Gimnáziumból ők indulnak: Leitner Zsófia, Turpinszky Réka. Kertai Réka, Brumbauer Franciska (a MUSZE versenyzői), Komenda Kira (Móri Öttusa SE) és Susorányi Evelin (Öttusa Dragon Aqua). Kísérőjük Molnár Mihály Mátyás lesz.

Helyi hírekMagyar Diáksport SzövetségMórgimnazistákMóri Táncsics Mihály GimnáziumIskolai Úszó Világbajnokság