2024.04.25, Csütörtök

Csak a nyár ért véget, nem a programok

turizmus.com

2016.09.06. 12:09

Székesfehérváron szeptemberben is számos rendezvény gondoskodik az önfeledt szórakozásról a Lecsófőző Vigasságtól kezdve a Mobilitás Hétig.

Hirdetés

A XII. Fehérvári Lecsófőző Vigasság megnyitója szeptember 10-én, 9.45-kor lesz a Zichy ligetben felállított színpadon. Az estig tartó rendezvényre idén is rengeteg hobbiszakács jelentkezett, hogy megmutathassa: övé a legfinomabb lecsó. Aki részt vesz a Tourinform-iroda játékán, logózott kiegészítőkkel is felvértezheti magát és csapatát.

 

A repülés és a repülőgépek szerelmeseinek szeptember 11-én, 10 órakor kezdődik Börgöndön a Nemzetközi Légiparádé. A város ezzel a rendezvénnyel ünnepli repüléstörténetének 100. évfordulóját: lesz ejtőernyős, vitorlázógép, helikopter, motoros műrepülő és gripenbemutató is.

 

Szeptember 18-án, az Európai Mobilitási Hét (szept. 16-22.) keretében a Zichy ligetben családi napot tartanak, melyen gyermekelőadások, koncertek, a sporttal és egészséggel kapcsolatos kitelepülők várják a gyalogszerrel érkezőket. A Mobilitási Hét záróprogramja szeptember 22-én az erre az alkalomra az autók elől elzárt Várkötúton lesz, ahol az autómentes nap keretében szerveznek kismotoros felvonulást az ovisoknak, óriásbuszfestést a kreatív érdeklődőknek, és lesz akadálypálya és kézműves foglalkozás is.

Helyi hírekSzékesfehérvárprogramokfesztivállégiparádéfőzőverseny