2024.03.29, Péntek

Hivatalosan is átadták az Úrhida közelében oly régóta várt körforgalmat

2016.08.11. 12:01

A kivitelező ugyan már egy hete átadta a területet, de a hivatalos ünnepség csak most volt. Napi háromezer jármű forgalma egyszerűsödik, megszűnnek a rendszeres balesetek az úrhidai négyes kereszteződésnél.

Hirdetés

Közlekedésbiztonsági szempontból évek óta nagy probléma volt a 7201-es jelű Székesfehérvár-Úrhida és a 7202-es jelű Szabadbattyán-Veszprém összekötő út csomópontja. A kereszteződésben szinte mindennaposak voltak a kisebb koccanások, anyagi kárral járó balesetek és sajnos több, halálos baleset is történt. A térségből Székesfehérvár felé közlekedők mind áthaladnak ezen a csomóponton, így nem csak az úrhidaiak és a szabadbattyániak szembesültek nap, mint nap a helyzettel, hanem Sárszentmihály, Sárkeszi, Nádasladány, Jenő lakói is itt közlekednek.

A környék települései többször kezdeményezték a kereszteződés biztonságosabbá tételét.

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tervei között már évek óta szerepelt a csomópont kiépítése, erre 2005-ben elkészültek a tervek is.

 

A kivitelező a fehérvári székhelyű Útéppark Útépítő és Mélyépítő Kft. volt, aki áprilisban vette át a munkaterületet a Magyar Közúttól, és három hónap alatt építette meg a 20 méteres sugarú körforgalmat. A körpálya burkolatszélessége 7,5 méter, továbbá egy másfél méter széles kiemelt szegélyes burkolatot is építettek hozzá a 157 millió forintos beruházásban.

 

A térségben élők biztonságérzetének növeléséhez mindenképpen hozzájárul a fejlesztés és remélhetőleg jelentősen csökken a balesetek száma.

 

Helyi hírekkörforgalomÚrhida