2024.04.16, Kedd

Jól tanuló fehérvári fiatalok vehettek át ösztöndíjat

szekesfehervar.hu

2018.01.29. 18:00

A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíjat az idei évben 77 fehérvári általános és középiskolás, valamint a felsőoktatásban tanuló hallgató vehette át húsz intézményből.

Hirdetés

Székesfehérvár évről évre ösztöndíjjal segíti azokat a jól tanuló helyi fiatalokat, akik szociális helyzetük okán rászorulnak a támogatásra.

Ismét megkaphatták a Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíj Közalapítvány ösztöndíj pályázata jóvoltából a támogatást a jó tanulmányi eredményt elért székesfehérvári fiatalok, akik szociális helyzetük miatt rászorulnak a támogatásra.

 

 

A díjátadón Székesfehérvár polgármestere kiemelte, hogy város és az alapítvány nem „kegyet gyakorol” a diákok felé, hiszen a fiatalok megdolgoztak azért, hogy megkaphassák ezt az ösztöndíjat. „Ezt az eredményt a fiatalok maguk érték el, maguknak és szüleiknek köszönhetik és azt is mutatja, hogy érdemes tanulni, érdemes alkotni az élet különböző területein, mert elismeri a közösség.” – hangsúlyozta Cser-Palkovics András, aki elmondta, hogy az idén 77 diák kapta meg az ösztöndíjat, amely 3500 forinttól 11 ezer forintig terjed.

A Tóth István – Tóth Terézia Közalapítvány kuratóriumának elnöke, Fűrész István az ünnepségen köszönetet mondott az önkormányzatnak, hogy támogatja az alapítványt fontos küldetésének teljesítésében. Köszönetét fejezte ki az intézményvezetőknek is, hogy segítenek eljuttatni az értesítéseket az érintettekhez.

 

Fűrész István elmondta, hogy idén 93 érvényes pályázat érkezett a kuratóriumhoz, közülük 77-en kapták meg az ösztöndíjat.

Az ünnepségen, amelyen részt vett Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere is, az Arany János Óvoda Általános Iskola Szakiskola Készségfejlesztő Iskola és EGYMI, valamint a Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjainak műsorát hallhatta a közönség.

Galéria

Aktuálisösztöndíjoktatástanulók fehérvári fiataloktanulmányi eredmény