2024.02.27, Kedd

VAGYOK 2016 - Látássérültek mutatják meg tehetségüket

2016.04.07. 11:39

Hirdetés

A Székesfehérvári Első Lions Club az esélyegyenlőség jegyében idén már hetedik alkalommal rendezi meg a látássérültek számára a „VAGYOK 2016” elnevezésű programot. A Székesfehérváron április 9-én, szombaton megrendezésre kerülő Vakok és Gyengénlátók Országos Kulturális és Művészeti Találkozója az egyetlen olyan országos rendezvény, ahol a látássérültek megmutathatják magukat, tehetségüket és rátermettségüket is. 

A Székesfehérvári Első Lions Club látássérültekért elkötelezett tagsága ezzel a rendezvénnyel kívánja felhívni a figyelmet a fogyatékkal és hátrányban élők átlagon felüli kifinomult képességeire. Az előző rendezvények sikere és jó hangulata azt mutatja, hogy szükség van ilyen találkozóra, ahonnan a résztvevők pozitív élményekkel feltöltődve, új barátságokat kötve távoznak otthonaikba.

A rendszeresen évenként megjelenők és fellépők mellett egyre nagyobb számban újabb és újabb arcok tűnnek fel a civil szervezet rendezvényén, kísérőjükkel együtt.

A szombati eseményre ellátogatókat ezúttal is számos érdekességgel várják a szervezők. Reggel 09.00 órától a látássérültek, sérültek alkotásaiból reprezentatív képzőművészeti kiállítás nyílik, amely a társadalmi összefogás eredményeként valósul meg. A kiállított alkotásokat városunk neves művészei zsűrizik, és adnak értékelést az alkotóknak.

Ezt követően 09:30 órától egészen 16:00 óráig Ki-Mit-Tud vetélkedőt is tartanak. A versenyzők vers- és prózamondó, jelenet, humor, ének (szóló és kórus), hangszeres zene és tánc kategóriákban mérhetik össze képességeiket színházi körülmények között. A produkciókat neves zsűri értékeli a szombaton délután 16.00 órakor kezdődő eredményhirdetésen. Az ingyenes programnak a Köfém Művelődési Ház ad otthont, amelyre sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!

forrás: http://okkfehervar.hu/

Galéria

Aktuálislátássérültvagyok 2016lions clubvakok és gyengénlátók